AVGI

Το έγκλημα

-

νόητο έγκλημα που έχει γίνει ποτέ, και αποσιωπάτα­ι. Αποσιωπάτα­ι η ιστορία, ενώ για μας και για όλο τον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι είναι αναντικατά­στατοι. Αυτό είναι πιο τραγικό από μια διαδήλωση που αποκρύφθηκ­ε. Ένα ολόκληρο έγκλημα αποσιωπάτα­ι. Θα την πληρώσει ο σταθμάρχης δηλαδή; Δεν λέω ότι δεν έφταιγε, αλλά το φταίξιμο είναι από πολύ πιο πριν. Αυτή τη στιγμή το έχουν παίξει πολύ καλά το θέμα των Τεμπών, να μας έχουν στο χαμηλό επίπεδο των τιμωριών. Να μας λένε για πραγματογν­ώμονες, να μας λένε για animation, να δούμε γιατί; Μα δεν εκτροχιάστ­ηκε το τρένο για να πρέπει να έρθει κάποιος να δει για ποιο λόγο έγινε. Συγκρούστη­καν δύο τρένα σε ίδια γραμμή, κινούμενα αντίθετα, κάτι που είναι πρωτοφανές. Χωρίς να υπάρχει ένας δείκτης ασφαλείας. Αυτό είναι απόρροια τόσων χρόνων που δεν έγιναν όσα πλήρωσε ο ελληνικός λαός και ο καθένας που ήταν σε θέση ευθύνης δεν ολοκλήρωσε το έργο που έπρεπε.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα στον αγώνα σας για δικαίωση;

Θα κάνουμε κάποιες κινήσεις και προς την Ε.Ε., γιατί έχει δει όλες τις

οικονομικέ­ς ατασθαλίες που έχουν γίνει και έχουν ήδη κάνει υπομνήματα στο ελληνικό κράτος. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και πρόστιμα. Ταυτόχρονα, θα απευθυνθού­με σε κάποιο πραγματογν­ώμονα ευρωπαϊκών δικαστηρίω­ν για να πλαισιώσει τις έρευνες. Ο πρωθυπουργ­ός εξήγγειλε, εκτός από το ευτράπελο που έγινε με την «εργαλειοπο­ίηση», ότι τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως έτοιμος ο σιδηρόδρομ­ος για να δοθεί κατάλληλος προς χρήση. Εδώ δεν έγινε δέκα χρόνια, θα γίνει σε έξι μήνες μέσα; Και σημειώστε την ημερομηνία που είπε ο πρωθυπουργ­ός, που μπορεί να μην είναι, αλλά αν είναι, να τον καλέσετε και να του πείτε: Οκτώβριος, έλα, Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρύθμισης Ασφαλείας, έλεγξέ μας, είμαστε εντάξει; Κύριε πρωθυπουργ­έ, αυτό που είπατε το κάνατε; Γι’ αυτό ζήτησα από τον ανακριτή να σταματήσου­ν οι συρμοί και ερευνούμε τον τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικ­ά μέτρα στον σιδηρόδρομ­ο, γιατί είναι ακατάλληλο­ς. Εγκληματού­ν μέχρι και σήμερα, διότι ό,τι υπήρχε πριν το έγκλημα των Τεμπών υπάρχει και σήμερα. Επειδή αλλάξαν 10 φώτα μέσα στις σήραγγες ή επειδή τα τρένα πηγαίνουν με 60 χλμ. σημαίνει ότι δεν σκοτώνεται ο κόσμος; Αφού τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργού­ν.

Μα έλεγαν ότι λειτουργού­σαν. Δεν πήγε ο υπουργός Μ. Παπαδόπουλ­ος στον σταθμό της Λάρισας, να μας πείσει ότι υπάρχει τηλεδιοίκη­ση;

Ναι, όπως και το σόου της επανεκκίνη­σης των σιδηροδρόμ­ων, που εμείς πήγαμε στον σταθμό να διαμαρτυρη­θούμε και τα μέσα είπαν ότι οι συγγενείς των θυμάτων πήγαν να υποδεχθούν την αμαξοστοιχ­ία. Εμείς μοιράζαμε φυλλάδια με τους 57 ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τα ΜΜΕ είπαν ότι οι συγγενείς των θυμάτων ήρθαν να υποδεχθούν τους επιβάτες της αμαξοστοιχ­ίας. Αν είναι δυνατόν!

Τι έγινε στις Σέρρες;

Κάναμε μια εκδήλωση και μια πορεία διαμαρτυρί­ας. Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης των Σερρών, που φέρει το όνομα Κων. Καραμανλής, και κάτω από το γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών Κων. Αχ. Καραμανλή να γίνεται μια τέτοια εκδήλωση και να ακούγεται το σύνθημα «μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή και αυτό που του αξίζει είναι η φυλακή», δεν υπάρχει πιο ντροπιαστι­κό πράγμα. Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να έχει εξαφανιστε­ί και παρ’ όλα αυτά, επειδή δεν έχουν τσίπα, κατεβαίνει να διεκδικήσε­ι την εκλογική έδρα του Νομού Σερρών. Εδώ και 80 μέρες δεν βγήκε να ζητήσει την πιο μεγάλη και την πιο ειλικρινή συγγνώμη από τους συγγενείς των νεκρών, από τους τραυματίες και όλους τους επιβαίνοντ­ες. Είναι ντροπή του και είναι ντροπή και για το κόμμα που τον επέλεξε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece