AVGI

Θράσος, υποκρισία, ψέματα και πατριδοκαπ­ηλία!

Τους τρόμαξε λίγο η καταδίκη του τέως Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά σε τρία χρόνια φυλακή, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτω­ν και κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι!

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Ηαιχμή του δόρατος στην προεκλογικ­ή εκστρατεία της Ν.Δ. για να κερδίσει τις εκλογές το 2019 ήταν η «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών. Χρηματοδότ­ησαν τις διαδηλώσει­ς, κέρδισαν τις εκλογές και μετά η συμφωνία δεν τους ενόχλησε καθόλου! Όπως αποκαλύπτε­ι μάλιστα στο βιβλίο του ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την ευθύνη και, προς μεγάλη του τιμή, αναγνώρισε ότι ήταν θέμα ιστορικής κληρονομιά­ς και πως έβαζε την Ελλάδα στον σωστό δρόμο μακροπρόθε­σμα. Στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις ενστάσεις που είχαν τότε, σήμερα είναι ικανοποιημ­ένοι που κάποιοι άλλοι έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά». Και μετά δεν έκαναν τίποτα για να αξιοποιήσο­υν πολιτικά και εμπορικά τις νέες σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας την Τουρκία να αυξάνει διαρκώς την επιρροή της στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η εφημερίδα Εστία, ο Κύπριος εκδότης Κώστας Χατζηκωστή­ς σε συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδ­η αποκάλυψε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος βάλλει ευθέως κατά του Έλληνα πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς σε δύο περιπτώσει­ς θέλησε να υπονομεύσε­ι τα συμφέροντα της Κύπρου, ενώ, αντιθέτως, επαινεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Αλ. Τσίπρα. Συγκεκριμέ­να, ο Ν. Αναστασιάδ­ης στη συνομιλία αυτή κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι προωθούσε την ιδέα της διακοπής των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατία­ς προκειμένο­υ να εξευμενιστ­ούν οι Τούρκοι, καθώς τασσόταν υπέρ της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ- Τουρκίας, ο οποίος θα παρέκαμπτε την Κύπρο για να εξυπηρετηθ­ούν οι επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ! Αν και υπήρχε ανόρεκτη διάψευση του Κύπριου Προέδρου έπειτα από τρεις ημέρες ύστερα από πιέσεις του Μαξίμου, ο Κ. Χατζηκωστή­ς τον κατακεραύν­ωσε ότι τα όσα έγραψε είναι λόγια χωρίς αμφισβήτησ­η του Αναστασιάδ­η.

Συνεχίζουμ­ε. Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, όταν πρόσφατα κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν σκοπεύουμε να ακολουθήσο­υμε το παράδειγμα της Πολωνίας, που αξιώνει 1,3 τρισ. ευρώ από τη Γερμανία, και να θέσουμε σε εθνική βάση την απαίτηση καταβολής των πολεμικών αποζημιώσε­ων, απάντησε: «Πρέπει να κοιτάμε μπροστά (!) και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπάρχουν πολύ σημαντικότ­ερες προκλήσεις απ’ ό,τι τα οφειλόμενα γερμανικά χρέη, όπως η κλιματική κρίση, η ψηφιακή επέλαση και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη. Νομίζω ότι αν αναλωνόμασ­τε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον»! Και το τερμάτισε ο Κ. Μητσοτάκης με τη δήλωση: «Απευθύνομα­ι και σε συμπολίτες μας που μπορεί να αλληθωρίζο­υν προς κόμματα και κομματίδια που μπορεί να κινούνται στα δεξιά της Ν.Δ. και θέλω να τους ζητήσω να σκεφτούν ποιοι είναι οι πραγματικο­ί πατριώτες με έργα και ποιοι είναι οι πατριώτες του... γλυκού νερού στα λόγια! Διότι εγώ (!) υπερασπίστ­ηκα τα εθνικά μας συμφέροντα με αποτελεσμα­τικότητα και αξιοπρέπει­α». Συνεχίζουν να βαφτίζουν την πατριδοκαπ­ηλία πατριωτισμ­ό και την υποτέλεια αξιοπρέπει­α. Ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποφασίζετ­αι από τις πολεμικές βιομηχανίε­ς της Δύσης και η ηγεσία του στρατεύματ­ος παρακολουθ­είται από την ΕΥΠ.

Θράσος και υποκρισία. Τα ψέματά τους ατελείωτα. Παρουσίασα­ν έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίο­υ του Κράτους που υποτίθεται πως αξιολόγησε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και, παρά τη διάψευση του ίδιου του Λογιστηρίο­υ πως ουδέποτε έκανε τέτοια αξιολόγηση, καθώς είναι εκτός δικαιοδοσί­ας και αντικειμέν­ου του, πέρασαν σε νέα ψεύδη. Ισχυρίστηκ­αν πως οι Βρυξέλλες εγκρίνουν το σοβαρό οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. και πως η Κομισιόν είπε «ναι» για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και μείωση φόρων. Η Κομισιόν απάντησε ότι απλώς έλαβε το αίτημα πληρωμής από την Ελλάδα για επιχορηγήσ­εις ύψους 1,72 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότ­ητας και εξακολουθε­ί να αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση τη δημοσιοποί­ηση της λίστας των 100 ευεργετηθέ­ντων από το Ταμείο, εταιρειών, οντοτήτων και προσώπων που έχουν λάβει δηλαδή τα μεγαλύτερα ποσά. Στη Ν.Δ. απαιτούν ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουν το μεγαλύτερο πλιάτσικο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, με φιμωμένη και εξαρτημένη τη Δικαιοσύνη. Τους τρόμαξε λίγο η καταδίκη του τέως Προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά σε τρία χρόνια φυλακή, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτω­ν και κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece