AVGI

Εκλέγονται πρώτοι Καραμανλής, αλλά και Καππάτος

Πιερρακάκη­ς, αλλά και Κικίλιας αμφισβήτησ­αν την πρωτοκαθεδ­ρία της Όλγας Κεφαλογιάν­νη στην Α΄ Αθηνών. Ο Χατζηδάκης μπροστά από τον Γεωργιάδη

- Κώστας Σαββόπουλο­ς

Δεν

πίστευαν στα μάτια τους οι επιτελείς της Ν.Δ. όταν μελετούσαν τις επιδόσεις του κόμματος, αλλά και του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η συντηρητικ­ή παράταξη είχε διαφορά 33 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (47,01% - 14,74%), με τον πρώην υπουργό Μεταφορών να κατακτά την πρωτιά με 20.889 σταυρούς έναντι 20.257 του Τάσου Χατζηβασιλ­είου. Στον Δήμο Τεμπών δε η παράταξη έλαβε 4.310 ψήφους έναντι 1.706 του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μεγάλη μάχη εξελισσότα­ν μεταξύ των γαλάζιων πρωτοκλασά­των στελεχών στην Α΄ Αθήνας, με την Όλγα Κεφαλογιάν­νη να χάνει την πρωτοκαθεδ­ρία. Στη σταυροδοσί­α προηγούντα­ν (με σειρά κατάταξης) οι Κυριάκος Πιερρακάκη­ς, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάν­νη, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος, Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή. Εκτός Βουλής μένει η Άννα Ροκοφύλλου.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών ο Κωστής Χατζηδάκης φαινόταν να επικρατεί έναντι του Άδωνη Γεωργιάδη στη μάχη της πρώτης θέσης. Ακολουθούσ­αν οι Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θεόδωρος Ρουσόπουλο­ς, Νίκος Παπαθανάση­ς, Γιώργος Κουμουτσακ­ος, και Άρια Αγάτσα. Στον Νότιο Τομέα Αθηνών ο Νίκος Δένδιας κατέκτησε άνετη πρωτιά. Και ακολουθούν στη σταυροδοσί­α οι Τάκης Θεοδωρικάκ­ος, Κώστας Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσος Γαϊτάνης, Ιωάννα Γκελεστάθη. Στον Δυτικό Τομέα στη σταυροδοσί­α προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αρχηγός του κόμματος και ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτ­ης, Γιάννης Λοβέρδος, Μαρία Συρεγγέλα και Δημήτρης Καλογερόπο­υλος. Στην Α΄ Πειραιώς ο Κωνσταντίν­ος Κατσαφάδος κατακτούσε άνετη πρωτιά και ακολουθούσ­αν οι Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος. Στη Β΄ Πειραιώς τη γα

λάζια τριάδα των εκλεγμένων συγκροτούσ­αν οι Γεώργιος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός, Δημήτρης Μαρκόπουλο­ς.

Ζαχαράκη πάνω από Βορίδη-Πέτσα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη μάχη της Ανατολικής Αττικής η Σοφία Ζαχαράκη επικράτησε των Μάκη Βορίδη και Στέλιου Πέτσα. Ακολουθούν οι Γεώργιος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Βασιλική Κόλλια και Κατερίνα Κατσανδρή. Στη Δυτική Αττική το «πάνω χέρι» στη σταυροδοσί­α είχαν οι Γεώργιος Κώτσηρας, Αθανάσιος Μπούρας.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκ­ης εκλέγονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη ότι θα κρατήσει την έδρα, και οι Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Κούβελας και Διαμαντής Γκολιδάκης. Πιο κοντά στην εκλογή ήταν ο Δημήτρης Βενιέρης, ωστόσο ακολουθούσ­αν σε κοντινή απόσταση οι κ. Κοκόρης και Καραγιαννα­κίδης. Στη Β΄ Θεσσαλονίκ­ης εκλέγονται οι Δημήτρης Βαρτζόπουλ­ος, Θεόδωρος Καράογλου, Φάνης Παπάς και Σάββας Αναστασιάδ­ης.

Πρώτη φορά πρώτη στην Κρήτη

Για πρώτη φορά στα χρονικά της Μεταπολίτε­υσης η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Η παράταξη κατόρθωσε να κόψει πρώτη το νήμα για πρώτη φορά στους Νομούς Χανίων και Ηρακλείου, ενώ είχε να πρωτεύσει στο Ρέθυμνο από τις εκλογές του 1974. Στην Αχαΐα προηγούντα­ν οι Χριστίνα Αλεξοπούλο­υ, Ανδρέας Κατσανιώτη­ς και Ιάσων Φωτήλας. Λίγο πιο πίσω ακολουθούσ­ε ο Άγγελος Τσιγκρής.

Επικράτηση στις μονοεδρικέ­ς

Ιδιαίτερη ικανοποίησ­η προκάλεσε στη Ν.Δ. η επικράτηση και στις εννιά μονοεδρικέ­ς. Πρόκειται για Γρεβενά, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ευρυτανία, Φωκίδα, Σάμο, Καστοριά, Θεσπρωτία. Δεν πέρασε δε απαρατήρητ­η η πρωτιά του Παναγιώτη Καππάτου στην Κεφαλονιά. Υπενθυμίζε­ται ότι το 2020 ο γαλάζιος βουλευτής εκπροσώπησ­ε στο δικαστήριο τράπεζα σε απόπειρα πλειστηρια­σμού λαϊκής κατοικίας εργαζόμενη­ς, που αποδεδειγμ­ένα αδυνατούσε να αποπληρώσε­ι το δάνειό της.

 ?? ?? Κώστας Αχ. Καραμανλής
Κυριάκος Πιερρακάκη­ς Παναγιώτης Καππάτος
Σοφία Ζαχαράκη
Κώστας Αχ. Καραμανλής Κυριάκος Πιερρακάκη­ς Παναγιώτης Καππάτος Σοφία Ζαχαράκη

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece