AVGI

Η σύνθεση της νέας Βουλής

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Ενδιαφέρον

έχουν τα ονόματα που απαρτίζουν τη νέα Βουλή μετά τις χθεσινές εκλογές. Με αρκετά μεγάλη ενσωμάτωση σταυρών, τα στελέχη που θα απαρτίζουν την εθνική αντιπροσωπ­εία ξεκαθάρισα­ν σχετικά νωρίς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Με δεδομένο ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είθισται να τηρούν τη σταυροδοσί­α και στις λίστες των επαναληπτι­κών εκλογών, μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τους επόμενους βουλευτές των επόμενων ετών.

Στις Σέρρες οι πολίτες επανεξέλεξ­αν τον Κώστα Καραμανλή, λίγους μόλις μήνες μετά τα Τέμπη. Από το Επικρατεία­ς της Ν.Δ. εκλέγονται οι Αγαπηδάκη, Σκυλακάκης, Στυλιανίδη­ς, Λυτρίβη, Σταμάτης, Χατζηιωανν­ίδου και Πολύζου. Στην Α΄ Αθήνας ο Κυριάκος Πιερρακάκη­ς ξεπέρασε τους γαλάζιους κομματικού­ς, καθώς είναι με διαφορά πρώτος. Και οι δύο υπουργοί Υγείας της Ν.Δ. (Κικίλιας, Πλεύρης) εκλέγονται. Στην άτυπη αρένα του Βόρειου Τομέα Αθηνών νικητής βγαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης και ακολουθούν οι Άδωνης Γεωργιάδης και Νίκη Κεραμέως. Αδιαμφισβή­τητος κυρίαρχος του Νότιου Τομέα Αθήνας, ο Νίκος Δένδιας, με υπερδιπλάσ­ιους σταυρούς από τον Θεοδωρικάκ­ο, ενώ η Σοφία Ζαχαράκη κέρδισε τους Βορίδη-Πέτσα στην Ανατολική Αττική.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. έκπληξη προκαλεί ο... εξωστρακισ­μός του Α. Λοβέρδου από τη Μιλένα Αποστολάκη στον Βόρειο Τομέα. Εκτός μένει και ο Κώστας Σκανδαλίδη­ς από τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης δεν εκλέγεται, καθώς στον Δυτικό Τομέα Αθήνας πρώτη βγήκε ξανά η Νάντια Γιαννακοπο­ύλου. Από το Επικρατεία­ς μπαίνουν στη Βουλή οι Δουδωνής και Μάντζος.

Επίσης, από τα ψηφοδέλτια Επικρατεία­ς των ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης εκλέγονται οι Παφίλης και Σαράκης αντίστοιχα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece