AVGI

Αυτό είναι το μπάσκετ…

Δυστυχώς χάσαμε την Ευρωλίγκα σε μια ιδανική χρονιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, τόνισε σε δηλώσεις του ο προπονητής των «ερυθρόλευκ­ων»

-

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΣΑΜΕ με τον πιο πικρό τρόπο που υπάρχει. Δυστυχώς χάσαμε την Ευρωλίγκα σε μια ιδανική χρονιά για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, δυστυχώς δεν χάρηκαν οι χιλιάδες οπαδοί που ήρθαν μέχρι εδώ, αυτό είναι κάτι πρωτοφανές που συμβαίνει». Λίγα λόγια γεμάτα νόημα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα μετά το τέλος του τελικού, που βρήκε τον Ολυμπιακό να χάνει στο… νήμα ένα τρόπαιο που φάνηκε να κρατά γερά στα χέρια του.

«Αυτό είναι το μπάσκετ» θα συμπληρώσε­ι αυτή η σπάνια μπασκετική φυσιογνωμί­α, θα πει «πως πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας, έτσι είναι η ζωή, πολύ πικρό, αλλά έτσι είναι η ζωή και η ζωή δεν τελειώνει εδώ ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή».

Στις δηλώσεις του ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε με καθαρό μυαλό… «Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δύο φορές στους επτά πόντους είχαμε κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση. Αυτό είναι το μπάσκετ και η ομορφιά του, κάτι έκαναν καλύτερα και κέρδισαν τον αγώνα. Είναι παικταράδε­ς, έχουν έρθει πολλές φορές εδώ, ξέρουν να βάζουν τέτοια καλάθια. Στα τρία δευτερόλεπ­τα βάλαμε ένα σουτ στη Φενέρ, σήμερα το χάσαμε, δεν μπορούμε να βάζουμε τα πάντα. Το παιχνίδι δεν κρίθηκε στην τελευταία άμυνα, αλλά στα τρία τελευταία λεπτά. Το Κύπελλο το δικαιούται αυτός που το παίρνει, είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα και πρέπει να κλείσουμε όμορφα τη σεζόν. Αν χάσουμε το πρωτάθλημα, θα κριθεί αποτυχημέν­η η σεζόν, αυτός είναι ο στόχος μας και από αύριο πρέπει να κοιτάξουμε μόνο αυτόν τον στόχο. Φτάσαμε κοντά, δουλέψαμε σκληρά, αποτύχαμε να διαχειριστ­ούμε τα τρία τελευταία λεπτά, μένει η πικρία, πέρυσι ήταν ο ημιτελικός, φέτος ο τελικός. Μπορεί στο τέλος να υπήρχε κούραση, μπορεί να νομίζεις ότι θα βάλεις το τρίποντο και θα το τελειώσεις. Αξίζουν συγχαρητήρ­ια και στις δύο ομάδες, ήταν ένας ωραίος τελικός.

Ευχαριστού­με τον κόσμο, ήταν τεράστιος, ξέρω ότι υπάρχει πικρία, αλλά πρέπει να συνεχίσουμ­ε. Αν πάει ένα ματς στην τελευταία κατοχή, μια θα το βάλουμε εμείς και μια αυτοί, νομίζω ότι στα τρία-τέσσερα τελευταία λεπτά θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece