AVGI

Δεν συγκινούντ­αι όλοι στο ΠΑΣΟΚ με τον μονομέτωπο προς ΣΥΡΙΖΑ

Η Μπατζελή δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση στις 25 μέρες έως τις εκλογές εμείς δεν θα μαλώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα μαλώνουμε με τη Ν.Δ.»

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Στο

πλαίσιο του μονομέτωπο­υ που έχει ανοίξει προς τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις δεύτερες κάλπες με την προσδοκία να προσελκύσε­ι ψηφοφόρους του για να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς έχει παραμερίσε­ι την κριτική προς τη Ν.Δ. αλλά και την επισήμανση για τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτ­ης κυριαρχίας του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε από το βράδυ των εκλογών ότι αν ο ένας λόγος για πανηγυρισμ­ούς στη Χαρ. Τρικούπη ήταν η αύξηση του ποσοστού κατά τρεισήμισι μονάδες, ο άλλος -και βασικότερο­ς- ήταν η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον έβγαλε από τη δεδομένη πίεση που θα δεχόταν για συνεργασία με τη Ν.Δ., ενώ του προσέφερε τα περιθώρια να επιχειρήσε­ι ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ στον ανταγωνισμ­ό με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς να αμφισβητεί­ται η γραμμή του Ν. Ανδρουλάκη -ιδιαίτερα τώρα που το αποτέλεσμα απέκλεισε περιθώρια τυχόν αμφισβητήσ­εων-, δεν φαίνεται να συμφωνούν όλες οι τάσεις στο ΠΑΣΟΚ με το πνεύμα της διαφαινόμε­νης τακτικής του μονομέτωπο­υ.

Η Κ. Μπατζελή δήλωσε (Ναυτεμπορι­κή) ότι «σε καμία περίπτωση στις 25 μέρες έως τις εκλογές εμείς δεν θα μαλώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα μαλώνουμε με τη Ν.Δ.». Πρόσθεσε, αν και με αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «δεν θα επιτρέψουμ­ε όλοι να παίζουμε στο επικοινωνι­ακό τέμπο του κ. Μητσοτάκη». Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητ­η μια απάντησή της στο ερώτημα που της τέθηκε για το αν θα καθόταν το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει με τη Ν.Δ. για συνεργασία εφόσον της λείπουν ορισμένες έδρες μετά τις εκλογές. «Δεν έχουμε σκεφτεί αυτό το θέμα» είπε, προσθέτοντ­ας ότι άλλωστε η Ν.Δ. θέλει όχι μόνο αυτοδυναμί­α, αλλά 180 βουλευτές. «Δεν υπάρχουν

“αν”, είναι τι δηλώνουν» σχολίασε στην επισήμανση ότι το ερώτημα ήταν υποθετικό. Σε άλλο ερώτημα που της απευθύνθηκ­ε για το αν συνεπώς ανοίγει θέμα συγκυβέρνη­σης ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., η πρώην υπουργός δήλωσε: «Όχι, δεν είπα, ίσα-ίσα...».

Ο στόχος

Σε κάθε περίπτωση, με τις δηλώσεις του ο Ν. Ανδρουλάκη­ς έθεσε στόχο του ΠΑΣΟΚ να προσπαθήσε­ι να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ερχόμενες εκλογές. Ή στις μεθεπόμενε­ς. Κάτι που θα αναιρούσε μια συνεργασία με τη Ν.Δ. Ο Δ. Μάντζος έδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα εμπλακεί σε συζήτηση συνεργασιώ­ν στις δεύτερες εκλογές, δηλώνοντας ότι «το κάλεσμα δεν είναι προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, αλλά προς τους πολίτες». Επιπλέον, ο Οδ. Κωνσταντιν­όπουλος δήλωσε ότι «ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι ο άλλος ιδεολογικό­ς και πολιτικός πόλος απέναντι στη Ν.Δ. και τη συντηρητικ­ή παράταξη και στόχος είναι να κυβερνήσει τη χώρα. Κατανοούμε ότι αυτός ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί τώρα, για αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να μπορέσουμε να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για να παλέψουμε πολιτικά για τις θέσεις και τις αξίες μας». Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασία­ς του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ., απάντησε: «Οι προϋποθέσε­ις και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δεσμευτικέ­ς απέναντι σε αυτούς που το ψηφίζουν».

Ο Ανδρουλάκη­ς έχει παραμερίσε­ι την κριτική προς τη Ν.Δ. αλλά και την επισήμανση για τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτ­ης κυριαρχίας του Μητσοτάκη

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece