AVGI

Επιστρέφει ο Ζέκα

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός ανακοίνωσε την υπογραφή του συμβολαίου του 34χρονου διεθνούς μέσου με τους «πράσινους»

-

Ηεπιστροφή του Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκ­ό μετά από έξι χρόνια είναι γεγονός, αν και το συμβόλαιό του με την Κοπεγχάγη ολοκληρώνε­ται στις 30 Ιουνίου. Ο Ζέκα αποχαιρέτη­σε την ομάδα της Δανίας, όπου αγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια, τα τελευταία ως αρχηγός, και γνώρισε πολλές επιτυχίες, αλλά είχε την ατυχία να υποστεί δύο φορές ρήξη χιαστού. Ο 34χρονος διεθνής μέσος τώρα είναι υγιής και αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτ­ς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός αναφέρει:

«2.095 ημέρες πίσω η ανακοίνωση της ΠΑΕ κατέληγε ως εξής: “Ο δεσμός Παναθηναϊκ­ού και Ζέκα δεν σπάει”. Και δεν έσπασε ποτέ! Ας πέρασαν 6 χρόνια. Σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσε­ι την επιστροφή του Ζέκα στο σπίτι του! Ο Κάρλος υπέγραψε το συμβόλαιο της επανόδου του στον Παναθηναϊκ­ό και θα είναι στην πρώτη συγκέντρωσ­η της νέας αγωνιστική­ς περιόδου στο “Γ. Καλαφάτης”.

Πάτησε Ελλάδα το 2011 σε ηλικία 23 ετών με το διαβατήριο να γράφει Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες και εθνικότητα “Πορτογάλος”. Μετά από 249 συμμετοχές και έξι χρόνια με την πράσινη φανέλα -τα περισσότερ­α με το περιβραχιό­νιο στο χέρι- και άλλα έξι χρόνια στην Κοπεγχάγη, ο Ζέκα, με ελληνική υπηκοότητα και συμμετοχές με την Εθνική ομάδα πλέον, γυρίζει για να κλείσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκ­ό. Η φανέλα με το τριφύλλι στην καρδιά, αυτή που τίμησε όσο λίγοι τον 21ο αιώνα, τον περιμένει».

Από την πλευρά της Κοπεγχάγης ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου έγραψε: «Ο Ζέκα είναι ένας από τους σπουδαιότε­ρους αρχηγούς στην ιστορία της Κοπεγχάγης. Έχει δώσει το 110% για τον σύλλογο και υπήρξε ισχυρός ηγέτης, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Όταν δεν μπόρεσε να παίξει μόνος του, ήταν εκεί για τους συμπαίκτες του χωρίς προβλήματα. Θα μας λείψει στον σύλλογο, αλλά μαζί μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω με περηφάνια για μια φανταστική περίοδο, με τίτλους και πορεία στο Champions League, που ήταν το μεγάλο του όνειρο».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece