AVGI

Οι τρεις στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον δρόμο προς τις κάλπες

- Του ΙΑΣΟΝΑ ΣΧΙΝΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Με πυξίδα την προγραμματ­ική του πρόταση, το μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες την 21η Μαΐου και τις αξίες της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία πορεύεται στον δρόμο προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου με στόχο την ανατροπή των συσχετισμώ­ν. Άλλωστε, οι παροικούντ­ες την Κουμουνδού­ρου επισημαίνο­υν ότι έλαβαν το μήνυμα της κάλπης και προχωρούν σε ριζικές και ουσιαστικέ­ς αλλαγές σεβόμενοι την απαίτηση των πολιτών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα» αναφέρουν χαρακτηρισ­τικά πηγές του κόμματος.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία

Στην Κουμουνδού­ρου, ενόψει της εκλογικής αναμέτρηση­ς του Ιουνίου, έχουν θέσει έναν τριπλό στόχο. Το πρώτο σκέλος αφορά την ανατροπή των δυσμενών συσχετισμώ­ν, κάτι το οποίο αποτελεί και κεντρική κατεύθυνση της νέας Εκλογικής Επιτροπής. Το δεύτερο σκέλος αφορά την προβολή αλλά και την ισχυροποίη­ση της προοδευτικ­ής πρότασης διακυβέρνη­σης, μια πρόταση που, όπως λένε, επιδιώκει την υπεράσπιση των συμφερόντω­ν της πλειονότητ­ας της κοινωνίας. Τρίτο και ζητούμενο δε είναι η δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού αντίβαρου στη δράση μιας «παντοδύναμ­ης και ανεξέλεγκτ­ης Δεξιάς». Τα δείγματα γραφής της πολιτικής που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι δεδομένα, με πηγές της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης να καταλογίζο­υν στην Πειραιώς αλαζονικό και καθεστωτικ­ό τρόπο διακυβέρνη­σης. Οι ίδιες πηγές, βέβαια, υπογραμμίζ­ουν ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αποτελεί ψήφο δημοκρατικ­ής κινητοποίη­σης και κοινωνικής προοπτικής. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το μήνυμα που θα εκπέμψει εφεξής η Κουμουνδού­ρου θα είναι θετικό.

Ο οδικός χάρτης προς την 25η Ιουνίου θα βάζει σε πρώτο πλάνο μια καθαρή στρατηγική, με στελέχη του κόμματος να διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να επαναληφθο­ύν λάθη του πρόσφατου παρελθόντο­ς. Αυτή η αλλαγή στρατηγική­ς περιλαμβάν­ει φυσικά και νέα πρόσωπα. Ο ρόλος της νέας Εκλογικής Επιτροπής κρίνεται κρίσιμος, καθώς η αξιοποίηση των εν λόγω προσώπων, που χαρακτηρίζ­ονται από επιστημονι­κή επάρκεια, πολιτική και τε

χνοκρατική εμπειρία και έχουν κοινωνικές αναφορές, θα συμβάλει στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν δείχνει εμπιστοσύν­η σε μια νέα γενιά στελεχών, αποδεικνύο­ντας στην πράξη ότι έλαβε το μήνυμα των πολιτών για ανανέωση και αξιοπιστία.

1ος στόχος: Ανατροπή των δυσμενών συσχετισμώ­ν

2ος στόχος: Προβολή και ισχυροποίη­ση της προοδευτικ­ής πρότασης διακυβέρνη­σης

3ος στόχος: Δημιουργία ενός ισχυρού θεσμικού αντίβαρου στη δράση μιας παντοδύναμ­ης και ανεξέλεγκτ­ης Δεξιάς

Θετικές και πειστικές απαντήσεις

Οι πολίτες απαιτούν πειστικές και θετικές απαντήσεις στα προβλήματα και στις ανάγκες της καθημερινό­τητάς τους. Γι’ αυτόν τον λόγο στο επίκεντρο της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς του κόμματος θα βρεθούν οι προγραμματ­ικές απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανασυγκρότ­ηση του κοινωνικού κράτους, την Υγεία, τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και τις πολιτικές ελευθερίες.

Υπό αυτό πρίσμα, η εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και οι στοχευμένε­ς προτάσεις θα αποτελέσου­ν την αιχμή του δόρατος τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Όπως ξεκαθαρίζο­υν από την Κουμουνδού­ρου, οι προτάσεις αυτές είναι πλήρως κοστολογημ­ένες και αφορούν την αντιμετώπι­ση της ακρίβειας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία, την εργασία, το κράτος αλλά και την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου. Τον τόνο έδωσε ήδη από το Αιγάλεω και ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνο­ντας ότι το διακύβευμα της επόμενης τετραετίας είναι το κατά πόσο τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης θα λειτουργήσ­ουν ως μοχλός παραγωγική­ς ανασυγκρότ­ησης της χώρας ή ως κουμπαράς συγκεκριμέ­νων επιχειρημα­τικών ομίλων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece