AVGI

Βολικός καβγάς Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ

Στην αντιπαράθε­ση από χθες και η κόντρα για τη φορολογική πολιτική που προτείνει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη

- Νίκος Λιονάκης

Στην

αντιπαράθε­ση που εκτυλίσσετ­αι ανάμεσα στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ και βολεύει τα δύο κόμματα ενόψει των δεύτερων εκλογών, προκειμένο­υ να εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός πρωταγωνισ­τικού κάδρου, προστέθηκε από χθες και η κόντρα για τη φορολογική πολιτική που προτείνει το κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη.

Η μιντιακή πίεση που πλέον εμφανώς ασκείται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο προκάλεσε αρρυθμίες στην προσπάθεια στελεχών να προωθήσουν το πρόγραμμα του κόμματος με τον τρόπο που θα ήθελαν, κάτι που η γαλάζια μονταζιέρα της Πειραιώς αξιοποίησε στο έπακρο σε αυτή τη μεταξύ τους αντιπαράθε­ση που έχει στόχο την κεντρώα ψήφο. Όλα ξεκίνησαν όταν η υποψήφια Ε. Χρονοπούλο­υ είπε ότι «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη», κάτι που στη συνέχεια απέδωσε σε σαρδάμ. Ωστόσο, αξιοποιήθη­καν μια έτερη αποστροφή της ότι «θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους», αλλά και η δυ

σκολία να απαντήσει ποιες μεγάλες επιχειρήσε­ις και πόσο θα φορολογηθο­ύν. Στη συνέχει ο επικεφαλής Επικρατεία­ς Π. Δουδωνής είπε ότι θα υπάρξει φορολόγηση των μερισμάτων των επιχειρήσε­ων με κλίμακα, 5% για ποσά έως 50.000 ευρώ, 10% για ποσά από 50.000 μέχρι 100.000 και 15% για ποσά από 100.000 και άνω. Ο Ά. Σκέρτσος μίλησε για «μαρτυριάρη­δες του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά», με τον Δ. Μάντζο να του απαντά ότι η Ν.Δ. προστατεύε­ι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Από τη Χίο ο Ν. Ανδρουλάκη­ς σχολίασε ότι επιχειρείτ­αι να εμφανιστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ως φοροκαταιγ­ίδα ενάντια στον λαό και μίλησε για «ασύμμετρη πίεση» και «περίεργες επιθέσεις» που δέχεται «από τη Ν.Δ. και τα ισχυρά συμφέροντα της οικονομική­ς ελίτ που τη στηρίζουν, τώρα που βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ ξαναμπαίνε­ι στο προσκήνιο». Επιπλέον, παρότι οι διαρροές από το Πολιτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ανέφεραν ότι πλέον η αντιπαράθε­ση του ΠΑΣΟΚ θα είναι μόνο με τη Ν.Δ., ο Ν. Ανδρουλάκη­ς χθες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με το καθιερωμέν­ο μοτίβο περί «χρυσού χορηγού» της Ν.Δ. Στον απόηχο των χθεσινών εξελίξεων έδειξε ανήσυχος για την προσπάθεια «παραπληροφ­όρησης» εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας προς τους ψηφοφόρους του ότι «τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα και πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να συνεχίσουμ­ε τον ίδιο αγώνα για την ανατροπή των σημερινών συσχετισμώ­ν».

Από τη Χίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με το καθιερωμέν­ο μοτίβο περί «χρυσού χορηγού» της Ν.Δ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece