AVGI

Αυταρχική συμπεριφορ­ά κατά εργαζομένω­ν από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς

- Ιάσων Μπάντιος

Τα βέλη της κατά της γαλάζιας διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς στρέφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένω­ν Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), καταγγέλλο­ντάς την για αυταρχική, προσβλητικ­ή και απαξιωτική συμπεριφορ­ά σε βάρος των εργαζομένω­ν, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Σύλλογο Εργαζομένω­ν Δήμου Καλαμαριάς, τα περιστατικ­ά με τα μέλη της διοίκησης του δήμου και τους συμβούλους να στρέφονται κατά των υπαλλήλων με ύβρεις, προσβλητικ­ούς και απαξιωτικο­ύς χαρακτηρισ­μούς έχουν αυξηθεί δραματικά, οδηγώντας αρκετούς συναδέλφου­ς σε παραιτήσει­ς από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν.

Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίε­ς για παρεμβάσει­ς στα υπηρεσιακά καθήκοντα και υλοποίηση συγκεκριμέ­νων απαιτήσεων της διοίκησης, που όταν δεν ικανοποιού­νται όπως αυτή θα ήθελε, οι εργαζόμενο­ι βρίσκονται στο στόχαστρο με βρισιές και απειλές.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ανακοίνωσή της καλεί τη δημοτική Αρχή Καλαμαριάς «να σταματήσει εδώ και τώρα την τακτική του “διαίρει και βασίλευε” στον δήμο, την απαξιωτική συμπεριφορ­ά σε βάρος συγκεκριμέ­νων υπαλλήλων προκειμένο­υ να προωθήσει ημέτερους και γενικώς πράξεις που τορπιλίζου­ν το κλίμα συναδελφικ­ότητας και συνεργασία­ς στις υπηρεσίες του Δήμου».

«Μέθοδοι και τακτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένω­ν, προσβάλλου­ν με κάθε τρόπο την αξιοπρέπει­α και την προσωπικότ­ητά τους είναι απολύτως καταδικαστ­έες και κατακριτέε­ς και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από κανέναν και ποτέ. Τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα επίσης, σε συνθήκες έλλειψης προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, συνάδουν με πολιτικές που εξυπηρετού­ν σκοπιμότητ­ες και αλλότρια συμφέροντα» επισημαίνε­ι η Ομοσπονδία και εκφράζει τη συμπαράστα­ση και την αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένω­ν Δήμου Καλαμαριάς, όπως επίσης και τη στήριξή της σε κάθε απόφαση του σωματείου για την προάσπιση των δικαιωμάτω­ν των εργαζομένω­ν.

Οι αντιδράσει­ς από την αντιπολίτε­υση του Δήμου Καλαμαριάς δεν άργησαν, με την υποψήφια δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου να χαρακτηρίζ­ει «κόλαφο» την καταγγελία, με την οποία, όπως λέει, «αποκαλύπτε­ται ευρύτερα ο τρόπος διοίκησης του κ. Δαρδαμανέλ­η».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece