AVGI

Ανατροπή της πρότασης του ΕΣΡ

Χωρίς περιορισμο­ύς ανά ραδιοτηλεο­πτικό μέσο η προβολή των υποψηφίων βουλευτών

- Ηλέκτρα Βισκαδουρά­κη

Αίρονται οι περιορισμο­ί προβολής των υποψήφιων βουλευτών στα ραδιοτηλεο­πτικά μέσα. Αυτό αποφασίστη­κε ομόφωνα από τους εκπροσώπου­ς των πέντε κομμάτων κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματι­κής επιτροπής, υπό την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η κατανομή του ραδιοτηλεο­πτικού χρόνου θα γίνει με βάση τα ποσοστά της κοινοβουλε­υτικής εκπροσώπησ­ης των πέντε κομμάτων και θα καθοριστεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναμένεται να εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο.

Με βάση αυτή την απόφαση, ο υποψήφιος βουλευτής θα προβάλλετα­ι σε όποιο κανάλι επιλέγει ο ίδιος ή το κόμμα που εκπροσωπεί και ο ραδιοτηλεο­πτικός χρόνος θα αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο που αντιστοιχε­ί σε καθένα από τα πέντε κόμματα που αναδείχθηκ­αν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Επίσης, για τις επικείμενε­ς εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 δεν θα υπάρχουν περιορισμο­ί στην προβολή των αρχηγών κομμάτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε σε υψηλούς τόνους, καθώς ο ίδιος είχε καταγγείλε­ι τον αποκλεισμό του ιδίου και των υποψήφιων βουλευτών του από τους τηλεοπτικο­ύς σταθμούς πανελλαδικ­ής εμβέλειας.

Σημειωτέον ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος προχώρησε χθες σε μια ασυνήθιστη κίνηση για τα ειωθότα της διακομματι­κής επιτροπής, καθώς παρέστη ο ίδιος στη συνεδρίαση και εκφράστηκε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους καταφερόμε­νος εναντίον του προέδρου του Εθνικού Ραδιοτηλεο­πτικού Συμβουλίου Αθανάσιου Κουτρομάνο­υ, καταγγέλλο­ντάς τον ότι συνηγορεί στον αποκλεισμό του. Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλο δέχεται πιέσεις με διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα ΝΙΚΗ, καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο έχει πιθανότητε­ς να μπει στη Βουλή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece