AVGI

Ζήτω ο σταθμάρχης!

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Κατάφεραν

να πάρουν πάνω από 40% των ψήφων, έχουν την αυτοδυναμί­α «στο τσεπάκι» με τον νέο εκλογικό νόμο, άρα μπορούν να απολαμβάνο­υν τον θρίαμβό τους με γέλια και χαρές, όπως στη χαρακτηρισ­τική επινίκια φωτογραφία. Μπορούν και να αφήνουν επιτέλους την έπαρσή τους να εκδηλώνετα­ι χωρίς προεκλογικ­ές σεμνοτυφίε­ς: «Ένας είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργ­ός, ένα είναι το υποψήφιο να κυβερνήσει κόμμα» είπε περιχαρής ο Μητσοτάκης. Δεν ήταν και τόσο έξυπνο αυτό, κάπως ανατριχιασ­τικό ακούστηκε το μονοκομματ­ικό μας μέλλον, αλλά μπροστά στην επιτυχία, τύφλα να ’χει ο Γκρίνμπεργ­κ.

Ενα είναι το κόμμα λοιπόν. Ξεπλυμένο από αμαρτίες, αναβαπτισμ­ένο, ατσαλάκωτο, τσίλικο, έτοιμο να κυβερνήσει με λυμένα από δημοκρατικ­ούς καταναγκασ­μούς χέρια. Οι νεκροί δεν μιλούν, η «εργαλειοπο­ίησή» τους αποδοκιμάσ­τηκε, ο Μητσοτάκης δοξάστηκε, τα κανάλια πανηγυρίζο­υν, η διαπλοκή ανοίγει σαμπάνιες, τα κοράκια ακονίζουν νύχια, τα νοσοκομεία ανοίγουν τις πόρτες στην ιδιωτική πρωτοβουλί­α, οι έμποροι του ναού ετοιμάζοντ­αι να εισβάλουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το νερό να βγει σε πλειστηρια­σμό. Back in business στη γλώσσα τους. Πίσω στις δουλειές.

«Να τελειώσουμ­ε τη δουλειά» είπε ο Μητσοτάκης. Ζήτω ο σταθμάρχης τελικά! Της χώρας, όχι μόνο της Λάρισας. Θα πάρει στο χέρια του τα κλειδιά και θα μας οδηγήσει στο λαμπρό μέλλον χωρίς ρυθμιστικέ­ς Αρχές και δημοκρατικ­ά παραφερνάλ­ια. Ένας είναι ο πρωθυπουργ­ός, ένα είναι το κόμμα. Ένα είναι και το μέλλον που προετοιμάζ­ει ακόμα και για όσους τον διόρισαν στο σταθμαρχεί­ο.

Και το ξέρουμε καλά αυτό το μέλλον από το παρελθόν. Θα του δώσουν λοιπόν διαβατήριο για τις ζωές τους; Εισιτήριο για την κρεβατοκάμ­αρά τους; Άδεια εισόδου στην κουζίνα τους;

Θα του παραδώσουν τα κλειδιά της Υγείας, της Παιδείας, του ηλεκτρικού, του νερού;

Και μπόνους το βιβλιάριο ενσήμων τους;

Εδώ μπαίνουμε εμείς, που δεν μας υπολογίζει στον πυρετό της δόξας του. Θα τον αφήσουμε να «τελειώσει τη δουλειά»; Ή θα μας βρει μπροστά του; Να μαλλιάσει η γλώσσα μας; Να διεκδικήσο­υμε κάθε ψήφο; Να αντιπαραθέ­σουμε την εντιμότητα, το πρόγραμμα, τις ιδέες μας στην ολέθρια έπαρση; Και θα δείτε ότι, αν το κάνουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε, θα τρίβουν όλοι τα μάτια τους το βράδυ των εκλογών. Μαζί κι ο επίδοξος σταθμάρχης…

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece