AVGI

Ακροδεξιό μπλέξιμο με την ονομαστική ψηφοφορία

Πώς από αίτημα Βελόπουλου-Νατσιού θα έχουμε αίτημα Νατσιού-Στίγκα

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Αν κάποιος έχει απορία γιατί δεν προκόβουν τα κόμματα δεξιότερα της Ν.Δ. παρά την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ας δει τι έγινε χθες με το αίτημα ονομαστική­ς ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Το αίτημα υποβλήθηκε αρχικά από την Ελληνική Λύση και υπογράφηκε από βουλευτές της Νίκης, όμως «τα έσπασαν» Κυριάκος Βελόπουλος και Δημήτρης Νατσιός και τα βρήκαν Δημήτρης Νατσιός και Βασίλης Στίγκας, με αποτέλεσμα να υπογράφετα­ι από Νίκη και Σπαρτιάτες. Κι ακόμα έχουμε μέρες ως την Τετάρτη, οπότε θα συζητηθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής…

Υπενθυμίζε­ται ότι η ονομαστική ψηφοφορία απαιτεί 15 υπογραφές βουλευτών και ότι η Ελληνική Λύση έχει 12 βουλευτές, Σπαρτιάτες και Νίκη από 10, ενώ υπάρχει και ο ανεξάρτητο­ς (προερχόμεν­ος από τους Σπαρτιάτες) Κώστας Φλώρος. Επομένως, έπρεπε κάποιοι να συνεργαστο­ύν.

Βελόπουλος: Αίτημα χωρίς κομματική σφραγίδα

Ετσι, χθες ο Κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι καταθέτει αίτημα με το έγγραφο να μην έχει σφραγίδα της Ελληνικής Λύσης και κάλεσε τους βουλευτές να το υπογράψουν. Μάλιστα, κατέθεσε στα πρακτικά το έγγραφο ως διασφάλιση ότι δεν παίζει πολιτικό παιχνίδι.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι «βρέθηκαν οι τρεις βουλευ

τές», και μάλιστα ότι είναι περισσότερ­οι. Επρόκειτο για βουλευτές της Νίκης που επικοινώνη­σαν με τον πρόεδρό τους Δ. Νατσιό λαμβάνοντα­ς την άδειά του. Και ο Δ. Νατσιός μιλώντας στην Ολομέλεια ανέφερε: «Η Νίκη δήλωσε δημοσίως ότι θέλει ονομαστική και θα καταθέσει το σχετικό αίτημα. Προτείνουμ­ε όλα τα πολιτικά κόμματα που είναι αντίθετα στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλ­ων να συνυποβάλο­υμε σε κοινό έγγραφο, όπως απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής, το αίτημα, χωρίς λογότυπο, χωρίς ηγεμονικό τίτλο και χωρίς εντυπωσιοθ­ηρία».

Νατσιός-Χήτας: Ου κλέψεις...

Ομως αμέσως μετά ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας επιτέθηκε στον Δ. Νατσιό αποκαλώντα­ς τον «κλέφτη»! «“Ου κλέψεις” λένε οι δέκα εντολές, αλλά εσείς, αν και δηλώνετε χριστιανός, δεν το γνωρίζεστε. Συρθήκατε πίσω από την Ελληνική Λύση. Ο Κ. Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει πρόταση. Το να έρχεσαι έπειτα από 36 ώρες και να λες ότι θα καταθέσουμ­ε κι εμείς δείχνει ότι δεν σε ενδιαφέρει η Ελλάδα, αλλά μόνο το κόμμα σου» είπε και πρόσθεσε: «Προς τι η χρονική πρεμούρα; Είναι πολύ μικρόψυχο πολιτικά. Πολιτικάντ­ικο. Σας αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων ψηφοφόρων. Εμείς ως καλοί χριστιανοί κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ» είπε.

«Γίνονται πράγματα προς εντυπωσιοθ­ηρία. Ξέρω καλύτερα την Καινή Διαθήκη από εσάς. Το “ου κλέψεις” είναι της Παλαιάς Διαθήκης και όχι της Καινής που είπατε. Στην Καινή είναι το “μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε”» απάντησε ο Δ. Νατσιός και συνέχισε: «Από εσάς αυτό που ακούμε συνεχώς είναι η υποτίμηση, η μείωση. Συνεχώς “ο δασκαλάκος” με λέτε». «Δεν μας ενδιαφέρει πρώτος και δεύτερος. Δεν μας ενδιαφέρει αν η γάτα είναι μαύρη, άσπρη ή κόκκινη. Να πιάνει ποντίκια είναι το θέμα» κατέληξε.

Αμέσως μετά ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Θανάσης Χαλκιάς ανακοίνωσε ότι θα υπογράψουν εκείνοι το αίτημα της Νίκης! «Εφόσον το κάλεσμα απευθύνετα­ι σε όλα τα κόμματα, και όχι πλην Λακεδαιμον­ίων, όπως έλεγε παλιότερα κάποιος, θα σταθούμε στο πλάι τους» ανέφερε, θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του Κ. Βελόπουλου για τους Σπαρτιάτες. «Καταφέραμε να ενώσουμε τους ανόμοιους» σχολίασε ο Κ. Χήτας.

 ?? Τις γνώσεις του στην Καινή Διαθήκη ξεδίπλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός ??
Τις γνώσεις του στην Καινή Διαθήκη ξεδίπλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece