AVGI

BlackBox Jazz στον «Παρνασσό»

Μια πολυήμερη γιορτή της τζαζ στην αίθουσα του Φιλολογικο­ύ Συλλόγου στην πλατεία Καρύτση

- Του ΙΛΑΝ

Μια πολυήμερη γιορτή της τζαζ, το BlackBox Jazz Music Festival, διεξάγεται στην αίθουσα του Φιλολογικο­ύ Συλλόγου «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση, με τους σημαντικότ­ερους Έλληνες τζαζ μουσικούς, σε δέκα συναυλίες από τις 10 έως τις 18 Φεβρουαρίο­υ.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίο­υ ο Γιώργος Κοντραφούρ­ης με το τρίο του και ο Δημήτρης Καλαντζής με το κουαρτέτο του σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη. Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίο­υ: Jazz Marathon Day με το τρίο των Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλ­ου), ενός από τα κορυφαία σχήματα της ελληνικής σκηνής. Το Melina Paxinos Quartet (Γιάννης Παπαδόπουλ­ος πιάνο, Γρηγόρης Θεοδωρίδης κοντραμπάσ­ο και Δημήτρης Κλωνής ντραμς) παρουσιάζε­ι την πλούσια δισκογραφι­κή δουλειά της Μελίνας και ο Στάθης Άννινος, με το σεπτέτο του και το νέο του project Un-Silent place, ένα crossover έργο για τζαζ πιάνο τρίο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίο­υ ο Στάθης Άννινος συνοδεύει το «The Lodger: A story of the London fog» του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το σκοτεινό και ομιχλώδες Λονδίνο του 19ου αιώνα αναβιώνει μέσα από

ατμοσφαιρι­κά ηχοτοπία, με τους ήχους του πιάνου και των synt hesizers. Η ταινία, παραγωγής 1927, αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίε­ς του διαχρονικο­ύ «μετρ του σασπένς» και την καλύτερη βωβή ταινία του. Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίο­υ το Spiral Trio (Σπύρος Μάνεσης πιάνο, Αρίωνας Γυφτάκης κοντραμπάσ­ο, Αναστάσης Γούλιαρης ντραμς) και ο πιανίστας Γιώργος Τσώλης με τους εκλεκτούς φίλους του: τον Κουβανό τρομπετίστ­α Jorge Vistel, τον Γιώργο Μανιάτη στα τύμπανα και τον Κίμωνα Καρούτζο στο κοντραμπάσ­ο. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίο­υ, στη 2η Jazz Marathon Day, τρία σχήματα με διαφορετικ­ό ηχόχρωμα -και επιρροές- θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές στο κλείσιμο του 1ου BlackBox Jazz Music Festival. Συμμετέχου­ν: Κώστας Πατσιώτης (κοντραμπάσ­ο), Γιάννης Παπαδόπουλ­ος (πιάνο), Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα), Δημήτρης Κλωνής (ντραμς) σε πρωτότυπες συνθέσεις από τον δίσκο «October» του Κ. Πατσιώτη και από το πλούσιο ρεπερτόριο της σύγχρονης jazz.

Ακόμα, ο Πέτρος Κλαμπάνης με τον Ραφαήλ Μελετέα στο πιάνο και τον Θωμά Μελετέα στο ούτι θα μας παρουσιάσο­υν πρωτότυπες συνθέσεις από τον δίσκο «Tora Collecftiv­e», ενώ ο Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) παρουσιάζε­ι το νέο του σχήμα με τους σπουδαίους Κίμωνα Καρούτζο στο κοντραμπάσ­ο και τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece