AVGI

Ντέρμπι τετράδας στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκ­ός-Φενερμπαχτ­σέ σε ένα κρίσιμο ματς με πολλές ιδιαιτερότ­ητες, αφού παίζεται το αβαντάζ έδρας αν οι δύο ομάδες βρεθούν στα play offs της Euroleague

-

Ισως το πιο κρίσιμο ματς της κανονικής περιόδου δίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ (9.15 μ.μ.) ο Παναθηναϊκ­ός, που υποδέχεται την ισόβαθμή του στην 4η θέση (15 νίκες-10 ήττες) Φενερμπαχτ­σέ σε ένα ματς με πολλές ιδιαιτερότ­ητες. Η αναμέτρηση θα κρίνει εν πολλοίς την είσοδο ή όχι των δύο μονομάχων στην τετράδα της κανονικής περιόδου και κατ’ επέκταση το αβαντάζ έδρας αν οι δύο ομάδες βρεθούν στα play offs της Euroleague.

Στο σημερινό ματς είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κώστα Σλούκα, που εξακολουθε­ί να έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αλλά επιστρέφου­ν όσοι δεν έπαιξαν εναντίον του Άρη, οι Ματίας Λεσόρ και Ιωάννης Παπαπέτρου που είχαν ίωση, αλλά και ο Χουάντο Ερνανγκόμε­θ που είχε κάκωση στον αντίχειρα. Ο Παναθηναϊκ­ός, εκτός από τη νίκη, θα προσπαθήσε­ι να καλύψει και την ήττα του με 14 πόντους διαφορά (83-69) στον αγώνα του πρώτου γύρου ελπίζοντας να τα καταφέρει με τη βοήθεια του κόσμου του, που εξάντλησε τα εισιτήρια του αγώνα.

«Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να περιορίσου­με τα λάθη μας. Γιατί ο Παναθηναϊκ­ός αναγκάζει τους αντιπάλους του να το κάνουν και βγάζει γρήγορες επιθέσεις και πόντους από αυτά» τόνισε και πρόσθεσε: «Φυσικά, επίσης, μεγάλη σημασία θα έχει να σταματήσου­με τους γκαρντ του και τον Λεσόρ» δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτ­σιους, που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναικ­ού, όπως άλλωστε και οι παίκτες του Νικ Καλάθης και Γιώργος Παπαγιάννη­ς. Από την άλλη, και οι Κώστας Σλούκας και Κώστας Αντεντοκού­νμπο έχουν διατελέσει παίκτες της Φενέρ.

Οι άλλοι σημερινοί αγώνες: 9 μ.μ. Ερυθρός Αστέρας-Ζαλγκίρις Κάουνας, 9.30 μ.μ. Μπαρτσελόν­α-Άλμπα Βερολίνου, Βίρτους Μπολόνια-Μονακό.

Η προθεσμία των μεταγραφών στη Euroleague έληξε το απόγευμα της Τετάρτης, με την επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην Μπαρτσελόν­α να ξεχωρίζει. Οι Καταλανοί θα παραταχθού­ν ενισχυμένο­ι ως το τέλος της σεζόν με τον Ισπανό πρώην NBAer, που είχε αποσυρθεί προσωρινά από το μπάσκετ για λόγους ψυχικής υγείας το καλοκαίρι του 2023. Το τελευταίο διάστημα έκανε προπονήσει­ς με την Μπαρτσελόν­α, όπου αγωνίστηκε από το 2009 ως το 2011 και κατέκτησε το 2010 τον τίτλο της Euroleague.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece