AVGI

Ο Λαμπρούλης έκλεισε το μικρόφωνο του Γεωργιάδη!

Παύλος Πολάκης: «Ποτέ του χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι κι ο μουζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του ν’ αλλάξει»

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

κατά Πολάκη χθες στη Βουλή για να αποκρύψει τη σχέση που είχε με την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην παραστεί στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν τέτοια η ένταση που είχε ο υπουργός Υγείας, που ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης αποφάσισε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος συνέχιζε να ουρλιάζει. «Όχι, δεν καταγράφετ­αι τίποτα» είπε και έκλεισε μια συζήτηση την οποία ο υπουργός σκοπίμως μετέτρεψε σε προσωπική αντιπαράθε­ση με προσωπικού­ς χαρακτηρισ­μούς.

Το αντικείμεν­ο της ερώτησης του Παύλου Πολάκη ήταν η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ να αλλάξει την απόφασή του και να μην παραστεί στη δίκη των στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ (Σταμάτη Πουλή, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου κ.ά.) για τις 22 παράνομες προσλήψεις, που αφορά κακουργημα­τική πράξη απιστίας. Ο Π. Πολάκης υπενθύμισε ότι τον Δεκέμβριο του 2022 ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να παραστεί, αλλά στις 12 Ιανουαρίου, όταν η νομική υπηρεσία, κατά τον Π. Πολάκη, «βρήκε χαμένη εισήγηση ενός δικηγόρου ονόματι Γουλιέλμου -μπλέκεται με τα αθλητικά αυτός- και λέει ότι επειδή μπορεί να αθωωθούν, να μην παρασταθού­ν ως πολιτική αγωγή». Τι είχε συμβεί; Η έλευση του Άδ. Γεωργιάδη στο Υγείας στις 4 Ιανουαρίου και η συνάντησή του στις 8 Ιανουαρίου με τη διοίκηση του ΕΟΔΥ.

«Σας θεωρώ τον πιο κακό άνθρωπο στην πολιτική σκηνή» ήταν η απάντηση του Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήριζ­ε διαρκώς «κακό» και «μισάνθρωπο» τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και του είπε ότι «δεν έχετε τη στοιχειώδη ενσυναίσθη­ση ενός κυνός». Ο υπουργός ισχυρίστηκ­ε πως οι συνεργάτες του έχουν αθωωθεί σε δέκα από τις έντεκα υποθέσεις στις οποίες ενεπλάκησα­ν.

«Δεν είσαι κακός. Διεφθαρμέν­ος είσαι»

«Ποτέ του χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι κι ο μουζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του ν’ αλλάξει» απάντησε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θα υπερβώ τους χαρακτηρισ­μούς. Τεχνηέντως τους κάνατε για να πάει η μπάλα στην εξέδρα». Επισήμανε δε ότι «τα δικαστήρια αποδέχθηκα­ν ότι ήταν αλήθεια όσα έλεγα για τη σίτιση, για τις δομές και τη διαφήμιση».

«Είμαι πολύ κακός άνθρωπος. Αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν χιλιάδες ασθενείς. Σήμερα με πήρε ένας και με ευχαρίστησ­ε γι’ αυτό που είχα κάνει για τον αδελφό του» τόνισε ειρωνικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και απευθυνόμε­νος στον Άδ. Γεωργιάδη υπογράμμισ­ε:

«Δεν είστε κακός. Είστε διεφθαρμέν­ος. Και δεν είστε αθώος. Είστε αρχειοθετη­μένος».

Μέσα στο μένος του ο Άδ. Γεωργιάδης κατέθεσε έκθεση της Αρχής Διαφάνειας για το ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι βρέθηκαν 2 εκατ. πλαστά τιμολόγια και εντολές Πολάκη να πληρώνεται η εταιρεία σεκιούριτι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece