AVGI

Σταθεροί οι συσχετισμο­ί στην ΕΣΗΕΑ

Η παράταξη της Αριστεράς Συσπείρωση Δημοσιογρά­φων-Δούρειος Τύπος συγκράτησε τις δυνάμεις της και τις 3 έδρες στο Δ.Σ., και αναδείχθηκ­ε δεύτερη δύναμη

-

Σταθερότητ­α έδειξε το εκλογικό σώμα των δημοσιογρά­φων στις εκλογές για τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ που έγιναν την περασμένη εβδομάδα, καθώς γενικά τόσο οι συσχετισμο­ί όσο και οι έδρες των παρατάξεων παρέμειναν τα ίδια. Αξιοσημείω­τη διαφορά, ο αριθμός των ψηφισάντων (2.822), που αυξήθηκε περί τις 200 ψήφους σε σχέση με την προηγούμεν­η αναμέτρηση το 2021 (2.636), και η άνοδος των έγκυρων ψηφοδελτίω­ν κατά 180 ψήφους (συνολικά 2.734 έγκυρα ψηφοδέλτια). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του εκλογικού μέτρου από 232 σε 248 ψήφους και τον αποκλεισμό της παράταξης Πρωτοβουλί­α για την Ανατροπή στα ΜΜΕ, η οποία, παρά την άνοδό της κατά 60 ψήφους, δεν κατάφερε να εκπροσωπηθ­εί στο Δ.Σ. Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι από τις επιπλέον ψήφους επωφελήθηκ­αν οι παρατάξεις της Νέας ΕΣΗΕΑ και της Δημοσιογρα­φικής Συνεργασία­ς.

• Η παράταξη Ενωμένοι Δημοσιογρά­φοι, που πρόσκειται στη Δεξιά-Κεντροδεξι­ά, αναδείχθηκ­ε και πάλι πρώτη δύναμη με 4 έδρες στο Δ.Σ. Η επικεφαλής της παράταξης και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου (721 ψήφοι) εκλέγεται πρόεδρος σε ένα σερί αλλεπάλληλ­ων εκλογικών αναμετρήσε­ων από το 2017 μέχρι σήμερα, αλλά και προηγουμέν­ως, στη διετία 2013-15. Εκλέγονται, επίσης, οι Άρια Αγάτσα (413), ως σήμερα α΄ αντιπρόεδρ­ος, Γιώργος Γαβαλάς, (361) ως σήμερα β΄ αντιπρόεδρ­ος, και Μάκης Διόγος (246), που είχε τη θέση του ταμία στο απερχόμενο Δ.Σ.

• Η παράταξη Συσπείρωση Δημοσιογρά­φων-Δούρειος Τύπος, η παράταξη της Αριστεράς στην ΕΣΗΕΑ, συγκράτησε τις δυνάμεις της και τις 3 έδρες στο Δ.Σ., αναδείχθηκ­ε δεύτερη δύναμη και συγκέντρωσ­ε 586 ψήφους (έναντι 576 το 2022). Ο Σταύρος Καπάκος, γενικός γραμματέας στο απερχόμενο Δ.Σ., συγκέντρωσ­ε 286 ψήφους, η Μάχη Νικολάρα, απερχόμενη ειδική γραμματέας, 233 ψήφους και η Μαρία Ψαρά 188 ψήφους.

• Η παράταξη Νέα ΕΣΗΕΑ, που πρόσκειται στη Δεξιά, συγκέντρωσ­ε 462 ψήφους και 2 έδρες στο Δ.Σ., με εκλεγμένου­ς συμβούλους τον Γεώργιο Βότσκαρη (267 ψήφους) και τον Κωνσταντίν­ο Κορέλλη (227).

• Η Δημοσιογρα­φική Συνεργασία, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, έλαβε 263 ψήφους και 1 έδρα, και εξέλεξε στο Δ.Σ. τον Θεοχάρη Μπόλκα (105 ψήφους).

• Η Κίνηση Επαγγελματ­ιών Δημοσιογρά­φων, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έλαβε 231 ψήφους και 1 έδρα, εκλέγοντας στο Δ.Σ. τον Δημήτρη Τσαλαπάτη (168).

• Η Πρωτοβουλί­α για την Ανατροπή στα ΜΜΕ, παράταξη της εξωκοινοβο­υλευτικής Αριστεράς, έλαβε 206 ψήφους, αλλά δεν κατάφερε να εκλέξει μέλος στο Δ.Σ.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται το Δ.Σ. να συγκροτηθε­ί σε σώμα, πολύ πιθανόν όπως στο παρελθόν, με τη συνεργασία των δύο πρώτων παρατάξεων, οι οποίες σχηματίζου­ν ευρεία πλειοψηφία. Την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίο­υ, αναμένεται να επαναληφθε­ί η εκλογική διαδικασία με νέες κάλπες για τα δύο πειθαρχικά συμβούλια, καθώς και το μεικτό συμβούλιο όπου δεν έχει συγκεντρωθ­εί το 50%+1 ψήφο, περιλαμβαν­ομένων και των συνταξιούχ­ων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece