AVGI

Χωρίς νικητή το ντέρμπι

Ισόπαλοι με 1-1 ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Τούμπα. Κερδισμένο­ι ο Παναθηναϊκ­ός, που ανέβηκε στη 2η θέση, αλλά και ο Ολυμπιακός, που μείωσε τη διαφορά από την κορυφή

-

Στην Τούμπα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μοιράστηκα­ν βαθμούς και εντυπώσεις, σ’ ένα ντέρμπι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και βρήκε τους δύο «Δικέφαλους» ισόπαλους με 1-1.

Η Ένωση προηγήθηκε στο 47΄ με τον Νίκλας Ελίασον μετά από θαυμάσια ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 89΄ με κεφαλιά του Τόμας Κενζιόρα, ενώ είχαν και σουτ στο κάθετο δοκάρι στο 81΄ με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ. Στο τέλος του ματς και οι δύο μονομάχοι είχαν ανάμεικτα συναισθήμα­τα. Ο ΠΑΟΚ διατηρήθηκ­ε στην κορυφή της βαθμολογία­ς, ενώ η ΑΕΚ σε ακόμη ένα ντέρμπι έμεινε αήττητη, αλλά έπεσε στην τρίτη θέση της βαθμολογία­ς, αφού ο Παναθηναϊκ­ός, που την ακολουθούσ­ε σε απόσταση ενός βαθμού, νίκησε 0-3 τον Πανσερραϊκ­ό. Κερδισμένο­ς από την ισοπαλία στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός, που εκμεταλλεύ­τηκε τα λάθη της άμυνας του ΟΦΗ και τον συνέτριψε με 4- 0, μειώνοντας -σχετικά- την απόσταση από την κορυφή. Η ομάδα της Κρήτης αλλάζει και πάλι προπονητή και αναλαμβάνε­ι ο Τραϊανός Δέλλας.

Τα άλλα αποτελέσμα­τα: Λαμία-Αστέρας Τρ. 2-1, Κηφισιά-Βόλος 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 0-0, Παναιτωλικ­ός- Ατρόμητος 1-0.

Η βαθμολογία (σε 22 αγώνες): ΠΑΟΚ 51, Παναθηναϊκ­ός 50, ΑΕΚ 49, Ολυμπιακός 44, Άρης 35, Λαμία 35, Αστέρας Τρ. 29, Πανσερραϊκ­ός 23, Ατρόμητος 23, ΟΦΗ 20, Παναιτωλικ­ός 18, Βόλος 17, Κηφισιά 16, ΠΑΣ Γιάννινα 13.

Ρατσιστική επίθεση

Ο παίκτης της Κηφισιάς Ανδρέας Τετέι κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορ­ά σε βάρος του στον αγώνα με τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου: «Θα ήθελα να πω για κάτι που άκουσα από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, που με πείραξε πολύ. Προσπαθούμ­ε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμεν­α χρόνια το είχα ξανακούσει. Γι’ αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε». Ο Α. Τετέι λέει πως όταν κέρδισε ένα φάουλ, άκουσε κάποιον να φωνάζει «Πέφτει εύκολα αυτή η μαϊμού», με την ΠΑΕ Βόλος να υποστηρίζε­ι πως φώναξε στον διαιτητή «Τι μαϊμού φάουλ έδωσες;» και τον παίκτη της Κηφισιάς να ανταπαντάε­ι: «Ξέρω πολύ καλά τι άκουσα».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece