AVGI

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Σιγή ασυρμάτου στα κρίσιμα

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Ελλειψη ενσυναίσθη­σης προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Ν.Δ. βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία για τις αγωνίες του αγροτικού κόσμου μετά τις συναντήσει­ς του πρωθυπουργ­ού με αγρότες.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Βασίλης Κόκκαλης και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κάνουν λόγο για «ανεπαρκείς εκπτώσεις στο αγροτικό ρεύμα και στην προκαταβολ­ή της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο», καθώς δεν ανταποκρίν­ονται καθόλου στα αντίστοιχα αιτήματα των αγροτών για «πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτην­οτροφικό ρεύμα» και «θεσμοθέτησ­η αγροτικού αφορολόγητ­ου πετρελαίου».

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για «σιγή ασυρμάτου» και «έκθεση ιδεών» στα κρίσιμα αιτήματα των αγροτών, «όπως την επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, την κατάργηση του ΦΠΑ, την επαναδιαπρ­αγμάτευση της ΚΑΠ, την αναπλήρωση του χαμένου

εισοδήματο­ς σε καλλιέργει­ες που έχουν απώλεια παραγωγής -η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ-, τις αποζημιώσε­ις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματική­ς ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμε­νης αξίας, την πάταξη των “ελληνοποιή­σεων” προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομ­ικής παραγωγής, την αποκατάστα­ση των πλημμυρόπλ­ηκτων της Θεσσαλίας».

Η κυβέρνηση, όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά παραδέχετα­ι την αποτυχία του Εθνικού Στρατηγικο­ύ Σχεδίου (ΕΣΣ) της για την ΚΑΠ 2023-2027.

Ολυμπία Τελιγιορίδ­ου: Στον βυθό του ωκεανού ο πρωτογενής τομέας

Για άγνοια, έλλειψη κατανόησης των προβλημάτω­ν και πολιτικής βούλησης για στήριξη του αγροτικού κόσμου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ολυμπία Τελιγιορίδ­ου σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μπλόκα. «Τελικά δεν έξυσε τον πάτο του βαρελιού. Με τις προτάσεις του ο κ. Μητσοτάκης στέλνει στον βυθό του ωκεανού τον κόσμο του πρωτογενού­ς τομέα» προσθέτει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece