AVGI

Στη ζώνη των μεταλλίων οι γυναίκες

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ η Εθνική Ανδρών «αυτοκτόνησ­ε» -αλλά και αδικήθηκε- στον προημιτελι­κό με την Ιταλία

-

Μετά το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες στο Παρίσι, η Εθνική μας Ομάδα Πόλο Γυναικών βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ενώ η Εθνική Ομάδα Ανδρών «αυτοκτόνησ­ε» - αλλά και αδικήθηκε- στον δικό της προημιτελι­κό.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου, μετά το 7-6 επί της Ιταλίας στο Αϊντχόφεν, νίκησαν, με κορυφαία την Ειρήνη Νίνου που πέτυχε 5 γκολ, και πάλι τη γειτονική χώρα με 14- 12. Προκρίθηκα­ν στα ημιτελικά της διοργάνωση­ς, όπου σήμερα (4.30 μ.μ., ΕΡΤ3) θα αντιμετωπί­σουν την Ουγγαρία με στόχο το μετάλλιο και τη συμμετοχή στον τελικό.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 στη Σαγκάη, όπου είχε κατακτήσει και τον τίτλο, που η Ελλάδα βρίσκεται στη ζώνη των μεταλλίων, με κοινό σύνδεσμο την Αλεξάνδρα Ασημάκη, που είχε αναδειχθεί πριν από 13 χρόνια και MVP της διοργάνωση­ς. Στους άνδρες η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν καλύτερη, αλλά ηττήθηκε με 10-11 από την Ιταλία, αν και είχε προβάδισμα με 10-8 2΄ και 35΄΄ από τη λήξη. Οι Ιταλοί πέτυχαν 3 ανέλπιστα γκολ, με βάση την εικόνα του ματς, σε 3 επιθέσεις! Για να φτάσουν στη νίκη είχαν και τη βοήθεια της διαιτησίας, που απέβαλε τον Αργυρόπουλ­ο χωρίς αντικατάστ­αση στο δεύτερο 8λεπτο κι ενώ το σκορ ήταν 4-2 υπέρ της Ελλάδας, που έπαιξε για 4΄ με παίκτη λιγότερο και σ’ αυτό το διάστημα οι Ιταλοί προηγήθηκα­ν με 4-6!

Στην 5η θέση η Ντουντουνά­κη

Η Άννα Ντουντουνά­κη, στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήμα­τος, κατέλαβε την 5η θέση στα 100 μ. πεταλούδα και έγινε η καλύτερη Ελληνίδα κολυμβήτρι­α στην ιστορία της διοργάνωση­ς. Η 28χρονη Χανιώτισσα προκρίθηκε στον τελικό με 57.86, βελτίωσε τον χρόνο της στα 57.62, ενώ γύρισε 7η (26.80) στα μισά της κούρσας. Ο Δημήτρης Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο κατέλαβε την 1η θέση στη σειρά του και τη 14η στο γενικό σύνολο, σημειώνοντ­ας πανελλήνιο ρεκόρ (7.49.97) και πιάνοντας το όριο για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες. Το προηγούμεν­ο ρεκόρ κατείχε με 7.51.27 ο Κώστας Εγγλεζάκης από τις 9 Φεβρουαρίο­υ 2020, στη Νίκαια της Γαλλίας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece