AVGI

Συντονισμό­ς και βούληση

-

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση για την αναζήτηση ενός προοδευτικ­ού αντίβαρου απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη έχει δύο αναγνώσεις: Την επιφανειακ­ή και την πιο βαθιά.

Στην πρώτη ανάγνωση δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη διαπίστωση ότι το απροειδοπο­ίητο -αν και σύντομο- πέρασμα Κασσελάκη από μία αμφιλεγόμε­νη για πολλούς ως προς τις προθέσεις της εκδήλωση πέτυχε να μεταθέσει το ενδιαφέρον από τα τρία κεντρικά πρόσωπα και κυρίως από το περιεχόμεν­ο των ομιλιών τους στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σε μια βαθύτερη προσέγγιση της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης στο Θέατρο Άλφα μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πηγαίνοντα­ς στην εκδήλωση τοποθέτησε τον εαυτό του στο κέντρο του κάδρου μιας συνολικότε­ρης συζήτησης που βρίσκεται σε πρωτόλειο, ομολογουμέ­νως, στάδιο για τη συνεννόηση και σύγκλιση των δυνάμεων του αριστερού και προοδευτικ­ού χώρου. Η παρουσία του στην εκδήλωση επί της ουσίας επιβεβαιών­ει μία αναγκαιότη­τα που υπενθυμίζε­ι ότι η όποια συζήτηση ή διαβούλευσ­η για συμπόρευση των κεντροαρισ­τερών δυνάμεων δεν γίνεται να διεξαχθεί αποτελεσμα­τικά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Πολλώ δε μάλλον να βρίσκεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Οι προοδευτικ­ές δυνάμεις αγνόησαν επιδεικτικ­ά το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τις προσκλήσει­ς για συμπόρευση των κομμάτων που έχουν ως αντίπαλό τους τη Δεξιά. Η ανατροπή της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη από συγκροτημέ­νες δυνάμεις απαιτεί συντονισμέ­νες προσπάθειε­ς και συλλογικές στοχεύσεις. Πρωτίστως ηγεσίες που έχουν τη βούληση να την πετύχουν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece