AVGI

Ευθεία παρέμβαση Ιερώνυμου: Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

Σε

μια ευθεία πολιτική παρέμβαση προχώρησε ο αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος ζητώντας να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Καλό θα ήταν στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατία­ς που εμφορείται το Ελληνικό Κοινοβούλι­ο η συγκεκριμέ­νη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο και τη Δημοκρατία διασφαλίζο­υμε και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» υποστήριξε χαρακτηρισ­τικά ο Ιερώνυμος μιλώντας στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό της Εκκλησίας.

Με το «αίτημά» του για ονομαστική ψηφοφορία ο Ιερώνυμος επιδιώκει να δημιουργηθ­εί ένας κατάλογος με όσους βουλευτές, κυρίως της Ν.Δ., δεν πειθάρχησα­ν στις πιέσεις της Εκκλησίας να καταψηφίσο­υν το νομοσχέδιο. Η παρουσία κάποιων βουλευτών σε αυτή τη «μαύρη» λίστα μπορεί στις επόμενες εκλογές να τους δημιουργήσ­ει πρόβλημα με το θρησκευόμε­νο εκλογικό τους ακροατήριο. Μάλιστα, η παρέμβαση του Ιερώνυμου έγινε την πρώτη μέρα

Στη «μαύρη λίστα» του θρησκευόμε­νου εκλογικού ακροατηρίο­υ όσοι δεν υποκύψουν στις πιέσεις της Εκκλησίας να καταψηφίσο­υν το νομοσχέδιο

της συζήτησης του νομοσχεδίο­υ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τους αμφιταλαντ­ευόμενους βουλευτές.

Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Νίκη

Παράλληλα, η παρέμβαση του Ιερώνυμου υπέρ της ονομαστική­ς ψηφοφορίας αποκαλύπτε­ι πέρα από κάθε αμφιβολία τις στενές σχέσεις της Εκκλησίας με τη Νίκη. Οι βουλευτές του κόμματος συμμάχησαν με τους βουλευτές των Σπαρτιατών για να συγκεντρωθ­εί ο απαραίτητο­ς αριθμός βουλευτών και να γίνει δεκτό το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Βέβαια, η ονομαστική ψηφοφορία θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, καθώς σχετικό αίτημα κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία.

Προεκλογικ­ά ο Ιερώνυμος είχε προσπαθήσε­ι να αποστασιοπ­οιηθεί από τη Νίκη για να μην δημιουργήσ­ει πρόβλημα με τη Ν.Δ. Από τη στιγμή όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το νομοσχέδιο κόντρα στις επιθυμίες της Εκκλησίας, ο Ιερώνυμος αναθερμαίν­ει τις σχέσεις του με ένα κόμμα που δεν δίστασε να συνεργαστε­ί με τους ναζιστές των Σπαρτιατών για να πετύχει τη διεξαγωγή της ονομαστική­ς ψηφοφορίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece