AVGI

Το σαββατοκύρ­ιακο με κάλπη η εκλογή συνέδρων

Δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο οι εκλογές για Νομαρχιακέ­ς Επιτροπές και Συντονιστι­κά Ο.Μ. με φυσικό και ηλεκτρονικ­ό τρόπο

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Οι

σύνεδροι για το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα εκλεγούν με κάλπη αυτό το σαββατοκύρ­ιακο 17 και 18 Φεβρουαρίο­υ, ενώ, όπως αποφασίστη­κε στην Πολιτική Γραμματεία, που συνεδρίασε χθες διαδικτυακ­ά, οι εσωκομματι­κές εκλογές για τις Νομαρχιακέ­ς Επιτροπές και τα Συντονιστι­κά των Οργανώσεων Μελών μετατίθεντ­αι για δύο εβδομάδες μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Αυτή άλλωστε ήταν η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, υπερψηφίστ­ηκε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματεία­ς με μεγάλη πλειοψηφία. Με τον τρόπο αυτόν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει σ’ αυτή την καινοτομία η Κουμουνδού­ρου, καθώς, όπως επισημαίνο­υν, η χρήση των νέων τεχνολογιώ­ν σηματοδοτε­ί το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοπο­ιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδρι­ακές συνελεύσει­ς σε όλη την Ελλάδα. Η προετοιμασ­ία του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απασχόλησε κατά κύριο λόγο την Πολιτική Γραμματεία. Να σημειωθεί ότι το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης θα πραγματοπο­ιηθεί στις 22, 23, 24 και 25 Φεβρουαρίο­υ στο Tae Kwon Do. Τις εργασίες του θα ανοίξει την Πέμπτη (22/2) με ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης. Όπως ήταν αναμενόμεν­ο, την Πολιτική Γραμματεία απασχόλησε και το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που συζητείται στη Βουλή, για το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέλαβε όσα είχε ήδη πει σε παλιότερη τηλεοπτική του συνέντευξη και είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Την ώρα που ο πρωθυπουργ­ός φοβάται και στρέφει τους βουλευτές του στην αποχή, να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία: Αυτό το νομοσχέδιο -έστω ατελές- θα γίνει νόμος του κράτους χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece