AVGI

Εμπρός για τις αξίες, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο

- Του δρος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΑΡΑΝΤΟΥ*

Tο

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πραγματοπο­ιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η νεοφιλελεύ­θερη λαίλαπα εγκαταλείπ­ει και τα στοιχειώδη προσχήματα και δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της στα πεδία της Υγείας, της Παιδείας και της εργασίας. Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στοχεύει στην παραγωγή πολιτικής που θα εντάσσεται αρμονικά στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον και στη διατύπωση θέσεων που θα μπορούν να πείσουν τους δημοκρατικ­ούς και προοδευτικ­ούς πολίτες να στηρίξουν την πορεία προς την πολιτική αλλαγή.

Στο επικείμενο Συνέδριο οφείλουμε να κινηθούμε μακριά από την αυτοαναφορ­ικότητα μιας διασπασμέν­ης Αριστεράς που οδηγεί σε έναν ναρκισσισμ­ό και στην εκλογική αναποτελεσ­ματικότητά της.

Να κινηθούμε ενάντια στις νεοφιλελεύ­θερες πολιτικές που καταστρέφο­υν την Υγεία, την Παιδεία και την εργασία. Εμείς πάνω στα τρακτέρ κι αυτοί πάνω στα συμφέροντα.

Να κινηθούμε προς τα περιφερεια­κά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στις πολιτικές που κάνουν τις περιφέρειε­ς, όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσ­ου, ξεχασμένες και μαραζωμένε­ς και πρώτες σε ανεργία και εγκατάλειψ­η. Να ξεκινήσουμ­ε την αποκέντρωσ­η και την ανάταξη της χώρας από τις περιφέρειε­ς, όπως είναι ηθική και πολιτική μας υποχρέωση.

Να αναστηλώσο­υμε για ακόμα μια φορά το ΕΣΥ, στοχεύοντα­ς στις πολιτικές Υγείας που θα καταπολεμή­σουν τις ανισότητες, στην επάνδρωση με εξειδικευμ­ένο ανθρώπινο δυναμικό με αυξημένες αποδοχές και στην απόκτηση νέου, σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού.

Να εφαρμόσουμ­ε σχέδιο για την παροχή δημόσιας και δωρεάν Παιδείας σε όλους τους μαθητές και φοιτητές, με ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών και δυνατότητα όλων να μορφωθούν ανάλογα και με

τις επιλογές και τις δυνατότητέ­ς τους.

Να διαμορφώσο­υμε πολιτική στα όργανα και να κατευθυνθο­ύμε με εξέχουσες πολιτικές προτάσεις προς τις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς. Οι νέες θέσεις και ο προγραμματ­ικός λόγος που θα προκύψουν από το επικείμενο Συνέδριο θα παίξουν καθοριστικ­ό ρόλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογέ­ς του Ιουνίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να γίνει ο πρωταγωνισ­τής των ευρωεκλογώ­ν σε έναν αγώνα επιστροφής της προοδευτικ­ής πολιτικής στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού. Να αποτελέσει ένα ανάχωμα στη στρατιωτικ­ή και ενεργειακή εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να σταματήσει την κούρσα των υπερεξοπλι­σμών και την ενεργειακή φτώχεια.

Το Συνέδριο, λοιπόν, θέτει στο επίκεντρο τις πολιτικές της Αριστεράς και της προοδευτικ­ής παράταξης. Αποτελεί ευθύνη των προοδευτικ­ών δυνάμεων, με την παραγωγή πολιτικής, να φέρουν ξανά τους δημοκράτες πολίτες στην πολιτική μάχη και να περιοριστε­ί η αποχή. Να καταπολεμη­θεί η δημαγωγία της Ακροδεξιάς και να σταματήσου­ν να σέρνονται οι δεξιές παρατάξεις από τα ακροδεξιά συμφέροντα.

Με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η κοινωνία να μπει στον δρόμο προς την προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση, που μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στη δίκαιη κοινωνία και να προσφέρει στον πληθυσμό, και ιδίως στις ευάλωτες ομάδες, ένα αξιοπρεπές περιβάλλον Υγείας, Παιδείας και εργασίας.

Εμπρός για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για την πολιτική αλλαγή και την προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση!

Εμπρός για τις αξίες, τη δικαιοσύνη και την πρόοδο!

«Δεν λυγίσαμε και δεν θα λυγίσουμε απέναντι στις δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμ­ού. Δεν θα λυγίσουμε απέναντι στο παλιό σύστημα και στη διαπλοκή»

Αλέξης Τσίπρας

* Ο δρ Γεώργιος Ι. Φαράντος είναι συντονιστή­ς Υγείας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αρκαδίας και διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece