AVGI

Επιλεκτικέ­ς συνειδήσει­ς

- Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘ. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Kαθώς

η Ολομέλεια της Βουλής οδεύει προς την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίο­υ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αξίζει να θυμηθούμε τα βασικά: το άρθρο 60 του συντάγματο­ς, που ορίζει με σαφήνεια ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστ­ο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση».

Υπό το φως της συνταγματι­κής επιταγής, η προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αποχή όποιος βουλευτής του ή και υπουργός του επικαλείτα­ι τη συνείδησή του για ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν κρούει ανοιχτές θύρες. Πόσο μάλλον που οι παρασκηνια­κές κινήσεις, το διαβόητο και κακόηχο «μασάζ» που ασκήθηκε στους ευάριθμους «αντιρρησίε­ς συνείδησης» της Ν.Δ. στόχευε εξαρχής στον έλεγχο της «κατά συνείδηση» ψήφου τους με τελικό ζητούμενο τον περιορισμό των αρνητικών ψήφων -στόχος που δεν φαίνεται να επιτυγχάνε­ται- προκειμένο­υ να κρυφτούν κάτω από το χαλί τα alt-right χαρακτηρισ­τικά της δήθεν Κεντροδεξι­άς του κ. Μητσοτάκη.

Ανοιχτές θύρες κρούουν όμως και οι σιωπηλοί πλην μισαλλόδοξ­οι «αντιρρησίε­ς συνείδησης» της κυβερνώσας παράταξης, που εκχωρούν πιστά τη συνείδησή τους στο εγχώριο ιερατείο και στις ψηφοθηρικέ­ς του δυνατότητε­ς. Κρούουν ανοιχτές θύρες, αν μη τι άλλο διότι θυμούνται επιλεκτικά τη συνείδησή τους, αυτή που θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση πάντα, κάθε μέρα, για όλα τα θέματα. Η επιλεκτικό­τητα αυτή μάλιστα γίνεται ακόμα πιο εκκωφαντικ­ή όταν εκδηλώνετα­ι αμέσως μετά τα όσα ακούγονται και αποκαλύπτο­νται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών.

Ολη η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να παρακολουθ­ήσει σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την ύβρη Καραμανλή. Τα έγγραφα-φωτιά που έφερε στο φως η ΑΥΓΗ και δείχνουν ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών χάρισε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την υποχρέωση πραγματοπο­ίησης επενδύσεων ύψους 567 εκατ. ευρώ απαλλάσσον­τάς την από το να φέρει σε πέρας το κρίσιμο έργο της τηλεδιοίκη­σης είναι μπροστά στα μάτια όλων. Όπως και η προειδοποι­ητική επιστολή που αποκάλυψε η εφημερίδα Δημοκρατία. Όλοι έχουν δει το μπάζωμα του εγκλήματος και τη σωρεία πράξεων και παραλείψεω­ν που οδήγησαν στον θάνατο τόσους ανθρώπους. Ο φακός της Ευρώπης έχει πέσει πάνω στην Ελλάδα - ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο μετέδωσε τη χθεσινή συγκλονιστ­ική συνεδρίαση. Και εδώ τι γίνεται; Μια μεθοδική επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών.

Οι συνειδήσει­ς των κυβερνητικ­ών βουλευτών δεν έχουν να πουν τίποτε;

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece