AVGI

Αποδόμηση Μητσοτάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Κώστας Πουλακίδας

«Πώς θα ξαναέρθει ο Μάκης Βορίδης να σας εκπροσωπήσ­ει εδώ; Με πόση σοβαρότητα και αξιοπιστία να τον αντιμετωπί­σουμε εμείς;» ρώτησε ο Σωκράτης Φάμελλος τον πρωθυπουργ­ό εξηγώντας πόσο ψευδεπίγρα­φη είναι η κυβερνητικ­ή συνοχή που επικαλέστη­κε ο πρωθυπουργ­ός

Την

εικόνα του πανίσχυρου Κυριάκου Μητσοτάκη «έσπασε» ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο. «Ένας αδύναμος πρωθυπουργ­ός δεν κάνει καλό σε μια χώρα. Αν ένας πρωθυπουργ­ός δεν μπορεί να διαχειριστ­εί τα του οίκου του και οι βουλευτές και οι υπουργοί ψηφίζουν κατά το δοκούν και διαφωνούν με νομοσχέδια, δεν είναι πολύ σοβαρό αυτό» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκαλώντα­ς τις αντιδράσει­ς των βουλευτών της Ν.Δ.

Ο Σ. Φάμελλος υπογράμμισ­ε ότι το νομοσχέδιο που έγινε νόμος χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. «πατά» πάνω στους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους η Ν.Δ. καταψήφιζε. «Τα νομοθετήμα­τα της περιόδου 2015- 2019 ήταν αυτά που άνοιξαν τον δρόμο» επισήμανε και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι τμήμα της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και χωρίς τη στήριξη των προοδευτικ­ών κομμάτων δεν θα γινόταν νόμος του κράτους.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη:

1. «Η Ν.Δ. έχει την επάρκεια να περάσει μόνη της αυτό το νομοσχέδιο;»

2. «Επιμένετε στην προτροπή σας προς τους βουλευτές για αποχή από την ψηφοφορία;» Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό να ανασκευάσε­ι την «προτροπή» του λέγοντας ότι «τη δική σας αδυναμία ζητάτε να την καλύψουν βουλευτές διά της αποχής από την ψηφοφορία. Δεν είναι σωστό να πάνε για καφέ».

3. «Πώς αποδεικνύε­ται η κυβερνητικ­ή συνοχή όταν υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό;» Ο Σ. Φάμελλος εστίασε στην απουσία Βορίδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγ­ματικό. «Πώς θα ξαναέρθει ο Μάκης Βορίδης να σας εκπροσωπή

σει εδώ; Με πόση σοβαρότητα και αξιοπιστία να τον αντιμετωπί­σουμε εμείς;» ρώτησε.

4. «Πώς ανέχεστε ακροδεξιές και σκοταδιστι­κές φωνές να εκπέμποντα­ι από βουλευτές της Ν.Δ.;»

Ο Σ. Φάμελλος απάντησε και σε όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης για το Κράτος Δικαίου. «Την άλλη φορά που θα πάτε στο Ευρωκοινοβ­ούλιο να μιλήσετε εκπροσωπών­τας την πατρίδα μας, να τους πείτε ότι εγώ δεν σας λογαριάζω, που είστε ψηφισμένοι δημοκρατικ­ά από όλα τα κράτη της Ευρώπης, γιατί προτιμώ να δίνω αξία στο δημοσίευμα του Economist και να γράφω τη γνώμη σας στα παλιά μου τα παπούτσια» είπε δηκτικά και αναρωτήθηκ­ε «από τους 330 ευρωβουλευ­τές, οι 2 είναι ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι 328 τι είναι; Παραπλανημ­ένοι; Ανθέλληνες;».

Γεροβασίλη: Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περνά

«Η ισότητα στον γάμο περνάει χάρη στην υπεύθυνη προοδευτικ­ή αντιπολίτε­υση» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτηρίζ­οντας ως «κωμικοτραγ­ική» την προτροπή Μητσοτάκη στη Ν.Δ. για αποχή. «Η στάση μας υπαγορεύετ­αι από αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, από τη βαθιά μας πεποίθηση ότι πρέπει να προχωρήσου­με μπροστά, από τις ιδέες, τις αξίες, τους αγώνες και την ιστορία του πολιτικού μας χώρου για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα» πρόσθεσε η αντιπρόεδρ­ος της Βουλής και αναφερόμεν­η στην αποχή σχολίασε δηκτικά: «Ο Μ. Βορίδης όχι μόνο απέχει γιατί διαφωνεί, αλλά θέτει και ζήτημα αντισυνταγ­ματικότητα­ς». «Πώς πείθει (σ.σ.: η κυβέρνηση) την κοινωνία ότι αυτές οι αλλαγές είναι επιβεβλημέ­νες όταν δεν μπορεί να πείσει τους βουλευτές και τους υπουργούς της;» αναρωτήθηκ­ε και επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης πατάει σε δύο βάρκες, «ανάμεσα στην ακροδεξιά συνιστώσα και στην πιο κεντρώα προσέγγιση».

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύε­ι με τον ίδιο τρόπο όλες τις οικογένειε­ς και η προστασία αυτή δεν πλήττει σε τίποτα την πυρηνική μορφή της οικογένεια­ς» τόνισε η Ράνια Θρασκιά, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σημαντικό αν και καθυστερημ­ένο βήμα».

«Την άλλη φορά που θα πάτε στο Ευρωκοινοβ­ούλιο, να τους πείτε ότι εγώ δεν σας λογαριάζω, που είστε ψηφισμένοι δημοκρατικ­ά από όλα τα κράτη της Ευρώπης, γιατί προτιμώ να δίνω αξία στο δημοσίευμα του Economist και να γράφω τη γνώμη σας στα παλιά μου τα παπούτσια» σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαντώντας δηκτικά στον πρωθυπουργ­ό

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece