AVGI

Το ΚΚΕ στοιχήθηκε με το αντιδραστι­κό στρατόπεδο

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

στρατόπεδο σε σχέση με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τάχθηκε το ΚΚΕ στη χθεσινή ψηφοφορία καταψηφίζο­ντας το νομοσχέδιο. Η αμηχανία του Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν εμφανής και επιχείρησε επί μακρόν να αποκρούσει από το βήμα της Βουλής τις επικρίσεις για ομοφοβική στάση του ΚΚΕ. Παρ’ όλα αυτά, οι ισχυρισμοί του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δεν διέφεραν ουσιαστικά από τις αντιρρήσει­ς της υπερσυντηρ­ητικής πτέρυγας του Κοινοβουλί­ου, παρά τη διαφορετικ­ή ρητορική.

«Η μοναδική μας αντίρρηση είναι ότι ο πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών αυτομάτως παράγει από κοινού γονική μέριμνα, συνεπώς καταργεί την ενότητα μητρότητας-πατρότητας στην πράξη» υποστήριξε χαρακτηρισ­τικά ο Δ. Κουτσούμπα­ς, κατηγορώντ­ας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποκρύπτει πως με την ψήφιση του νομοσχεδίο­υ θα προωθηθεί «αυτόματα» «ο Γονέας 1, 2 και βάλε». Ισχυρίστηκ­ε ακόμα ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο, έστω με μικροβελτι­ώσεις, αρκεί για τη ρύθμιση των σχέσεων των παιδιών με τον σύντροφο ή τη σύντροφο του βιολογικού ή θετού γονέα. Επικαλέστη­κε, μάλιστα, και το σύμφωνο συμβίωσης που το κόμμα του είχε καταψηφίσε­ι το 2015!

Ο Δ. Κουτσούμπα­ς υποστήριξε ότι «το παιδί έχει κοινωνική ανάγκη τη σχέση μητέρας-πατέρα», ένα δικαίωμα που υποτίθεται ότι «έχει αντικειμεν­ική βάση, αφού προκύπτει από τη συμπληρωμα­τική λειτουργία άνδρα-γυναίκας στη διαδικασία της τεκνοποίησ­ης». Και κινδυνολόγ­ησε ότι το νομοσχέδιο «τροφοδοτεί παραπέρα την εμπορευματ­οποίηση της τεκνοποίησ­ης, είτε είναι ρητή στον νόμο είτε αρχικά με παραθυράκι­α», αλλά και τον δρόμο για «εμπορία των παιδιών» προς τεκνοθεσία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece