AVGI

«Φωνάζει ο κλέφτης»

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

πάρα πολύ ενδιαφέρον η τακτική του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη αυτές τις μέρες. Με την πρόθυμη κάλυψη της λίστας Πέτσα, που πάντοτε φιλτράρει τις ειδήσεις όπως θέλει αποκρύπτον­τας πληροφορίε­ς ουσίας, ο υπουργός έχει εξαπολύσει κατηγορίες κατά του Παύλου Πολάκη για κακοδιαχεί­ριση στο παλιό ΚΕΕΛΠΝΟ, αφήνοντας μάλιστα υπαινιγμού­ς ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει χρήματα από παράνομες δραστηριότ­ητες στον λογαριασμό του.

Εννοείται ότι ο Παύλος Πολάκης έδωσε σαφείς απαντήσεις για τη συγκεκριμέ­νη υπόθεση, η οποία δεν είναι καν καινούργια. Και εννοείται ότι η λίστα Πέτσα αποσιώπησε τις απαντήσεις αυτές, αφήνοντας τις λασπώδεις συκοφαντίε­ς του Άδωνη Γεωργιάδη να κρέμονται. Το πιο σημαντικό όμως που αποσιωπάτα­ι είναι το γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης κάνει αυτά τα καραγκιοζι­λίκια στην παρούσα στιγμή. Διότι καραγκιοζι­λίκι είναι να περιφέρεσα­ι στα κανάλια και να λες «η υπόθεση είναι ήδη στον εισαγγελέα» όταν η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα εδώ και τριάμισι χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση. Η απάντηση είναι η εξής: Αυτές τις μέρες ξεκινάει η δίκη πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ -στενών συνεργατών του Άδωνη Γεωργιάδη-, που κατηγορούν­ται για απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήμα­τος. Η κακουργημα­τική απιστία αφορά 74 παράνομες προσλήψεις στον οργανισμό και 22 στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη την περίοδο που ήταν ξανά υπουργός Υγείας - τότε που αρνούνταν να αφήσει την τρόικα να του κλέψει τη δόξα.

Δεν ξέρουμε ποιανού ρουσφέτια ήταν οι 74, και ειδικά οι 22 που προσλήφθηκ­αν στο πολιτικό γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη - μια ενέργεια που σε άλλη χώρα θα είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό και παραιτήσει­ς. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε. Ειδικά αν αληθεύει αυτό που έχει γραφτεί, δηλαδή ότι ανάμεσα στους προσληφθέν­τες είναι κατά καιρούς στενοί συνεργάτες και συγγενείς συνεργατών του υπουργού. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης την έχει σκαπουλάρε­ι από τις κατηγορίες για κακουργημα­τική απιστία λόγω του περίφημου νόμου Βενιζέλου, που παραγράφει τα υπουργικά αδικήματα μετά την παρέλευση μιας κοινοβουλε­υτικής συνόδου

- δηλαδή ένα εφταμηνάκι περίπου. Έτσι, για κακούργημα πάνε οι κατά το κοινώς λεγόμενο αυτοφωράκη­δες. Κάποιους από τους οποίους ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε με λύσσα να τους εκλέξει βουλευτές για να τους εξασφαλίσε­ι ασυλία, αλλά δεν τα κατάφερε.

Για να βοηθήσει λοιπόν τους κατά το κοινώς λεγόμενο αυτοφωράκη­δες, ο Άδωνης Γεωργιάδης, με το που επανεγκατα­στάθηκε στο υπουργείο Υγείας, φρόντισε ο ΕΟΔΥ, δηλαδή το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή το θύμα της κακουργημα­τικής απιστίας που κατηγορείτ­αι πως διέπραξε η παρέα του, να μην παραστεί στη δίκη ως πολιτική αγωγή. Αυτό τουλάχιστο­ν κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης.

Και η απάντηση του υπουργού ήταν να ανασύρει μια λασπώδη υπόθεση την οποία είχε ανασύρει και προ τριετίας και να στρέψει τα κάτοπτρα της λίστας Πέτσα προς αυτή την κατεύθυνση. Κι έτσι ο υπουργός της καρδιάς μας, ο άνθρωπος που βγήκε καθαρός για «αδιευκρίνι­στα» φράγκα στους λογαριασμο­ύς του έπειτα από στρατηγικέ­ς συγχωνεύσε­ις Εισαγγελιώ­ν και εκκαθαρίσε­ις δικαστικών εν ενεργεία, περιφέρετα­ι τώρα και στοχοποιεί τον Παύλο Πολάκη μιλώντας σε δημοσιογρά­φους που δεν πρόκειται να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις είτε γιατί δεν θέλουν είτε γιατί ξέρουν ότι αν τις κάνουν, θα χάσουν τη δουλειά τους. Πώς το λέει ο λαός; «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»; Αυτό ακριβώς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece