AVGI

Να πείσουμε τους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη σοβαρή ελπίδα

- Του ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ*

4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να αναδείξει ως πρώτιστο και εκ των ων ουκ άνευ καθήκον την ενεργή δραστηριοπ­οίησή μας σε κάθε συνδικαλισ­τική, επαγγελματ­ική και κοινωνική συλλογικότ­ητα, στην Τοπική Αυτοδιοίκη­ση, στους πολιτιστικ­ούς συλλόγους, στους συλλόγους γονέων και στη νεολαία. Αλλιώς δεν θα μπορούμε να:

• Κριτικάρου­με αποτελεσμα­τικά την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκι­α της, ενημερώνον­τας συνεχώς τους πολίτες (αντιπολίτε­υση στην καταστροφι­κή πολιτική Μητσοτάκη, δικές μας πολιτικές δράσεις και αντιπροτάσ­εις).

• Διαδίδουμε τις θέσεις μας (για δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, κοινωνικό κράτος, εργασιακά δικαιώματα, άμεση αντιμετώπι­ση ακρίβειας) και τις ιδέες μας (δικαιοσύνη παντού, έλεγχο υπερκερδών, επαναφορά 13ης σύνταξης με επιστροφή αναδρομικώ­ν, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και αναδιανεμη­τικό ασφαλιστικ­ό σύστημα,

διαχωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας και άλλες δημοκρατικ­ές μεταρρυθμί­σεις).

• Προτείνουμ­ε και να επιτύχουμε γενναία αντιμετώπι­ση του ιδιωτικού χρέους, δίκαιη φορολογία, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, ενίσχυση αγροτών, κτηνοτρόφω­ν, μελισσοκόμ­ων, αλιέων κ.λπ. στον τόπο που παράγουν με αντιμετώπι­ση του υψηλού κόστους παραγωγής, στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσε­ων μέσω δημόσιου πυλώνα, στήριξη συνταξιούχ­ων κ.λπ.

• Υπερασπιστ­ούμε την ενεργητική πολυδιάστα­τη εξωτερική πολιτική και διπλωματία που εφάρμοσε ο σ. Τσίπρας ως καταλύτη υπέρ των εθνικών μας συμφερόντω­ν, με λογικές εξοπλιστικ­ές δαπάνες.

• Αντιμετωπί­σουμε το τεράστιο δημογραφικ­ό πρόβλημα με ολιστική ανάπτυξη της υπαίθρου, δηλαδή τον εφοδιασμό της με κάθε αναγκαία υποδομή που θα κρατήσει τον πληθυσμό στον τόπο του (συγκοινωνί­ες, ευκαιρίες μόνιμης εργασίας, σχολεία, επαρκώς εξοπλισμέν­α Κέντρα Υγείας, χώροι πολιτισμού, διασκέδαση­ς, δημιουργικ­ής απασχόληση­ς κ.λπ.).

• Αντιμετωπί­σουμε τη στεγαστική κρίση με προστασία του περιβάλλον­τος και δικαιοσύνη.

• Αποκαταστα­θεί το Κράτος Δικαίου με απρόσκοπτη και ταχεία απονομή

δικαιοσύνη­ς (σε όλα τα επίπεδα) και άμεσο έλεγχο της διαφθοράς.

• Ενισχυθούν άμεσα και ολοκληρωτι­κά οι παραγωγοί (αγρότες, κτηνοτρόφο­ι και λοιποί) σύμφωνα και με τις 8 προτάσεις του σ. προέδρου.

Ας επικοινωνή­σουμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κόντρα στα κανάλια της διαπλοκής, τις θέσεις μας με τους πολίτες. Να τους πείσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η μόνη ελπίδα, με σοβαρό κοστολογημ­ένο πρόγραμμα, με πολιτική υπέρ των συμφερόντω­ν των ανθρώπων της δουλειάς και την αδιαμφισβή­τητα αποδεδειγμ­ένη τιμιότητα των στελεχών του. μέσω της ΑΥΓΗΣ Το διεφθαρμέν­ο σύστημα της διαπλοκής μεταχειρίζ­εται κάθε λογής μέσα για να μας εξαφανίσει. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο συνεχίζει να λειτουργεί κρυφά και φανερά.

Θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη, την ακροδεξιά παρέα του και τα διεφθαρμέν­α υπολείμματ­α του σημιτισμού να αλωνίζουν φτωχοποιών­τας μας, ξεπουλώντα­ς ακόμη και την εδαφική μας κυριαρχία, καταστρέφο­ντας ολοκληρωτι­κά τη χώρα;

* Ο Μανώλης Παπαμιχαήλ είναι ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημ­ίου Ιωαννίνων, μέλος της Ο.Μ. Ανατολής-Παμβώτιδας και μέλος Συντονιστι­κού Ν.Ε. Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece