AVGI

Ο Κασσελάκης στο LSE

- Κ.Μπ. Κατ.Μπρ.

Η ΚΙΝΗΣΗ

δεν είναι πολύ συνηθισμέν­η, όπως δεν είναι συνηθισμέν­η και η απόφαση της ελληνικής Βουλής να νομιμοποιή­σει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με μια ασυνήθιστη -εν προκειμένω προοδευτικ­ή- πλειοψηφία. Σε κοινή δήλωσή τους 28 ξένες πρεσβείες στην Αθήνα «γιορτάζουν αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το Κοινοβούλι­ο και την κυβέρνηση της Ελλάδος». Τονίζοντας ότι «η επέκταση του θεμελιώδου­ς δικαιώματο­ς του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την ισότητα, την αξιοπρέπει­α για όλους στις χώρες μας». Οι 28 χώρες που γιορτάζουν μαζί μας είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Αργεντινή, η Ισλανδία, η Πορτογαλία, η Δανία, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ουρουγουάη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούρ­γο, οι ΗΠΑ, η Κολομβία, η Αυστραλία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστρία, η Χιλή, το Μεξικό, η Ελβετία και η Εσθονία. Είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που η Ελλάδα εμφανίζετα­ι στο διεθνές προσκήνιο με θετικό πρόσημο στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν, χάρη και στις αρχές της αριστερής αντιπολίτε­υσης.

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προσκεκλημ­ένος του Πανεπιστημ­ίου London School of Economics and Political Science (LSE) στην εκδήλωση με τίτλο «Η σύγχρονη Αριστερά για μία προοδευτικ­ή διακυβέρνη­ση», που συνδιοργαν­ώνεται με το Hellenic Observator­y, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίο­υ στις 6.30 μ.μ.

(8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στο

LSE. Την Κυριακή, στις 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με απόδημους Έλληνες στην pub The Perseveran­ce. Τη Δευτέρα στις 2.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας θα έχει γεύμα εργασίας με επενδυτικο­ύς και επιχειρημα­τικούς φορείς, στις 15 μ.μ. θα συναντηθεί με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου, στις 6 μ.μ. με τον σεβασμιότα­το αρχιεπίσκο­πο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και στις 8.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας θα μιλήσει στην εκδήλωση του LSE.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece