AVGI

Διπλός θριαμβευτή­ς ο Ολυμπιακός

Αναδείχθηκ­ε κυπελλούχο­ς στο μπάσκετ με νίκη επί του Παναθηναϊκ­ού με 69-58 και συνέτριψε με 1-4 τον ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο

-

αιρό είχαν οι φίλοι του Ολυμπιακού να πανηγυρίσο­υν μεγάλες νίκες της ομάδας τους την ίδια ημέρα σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Αρχικά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε του Παναθηναϊκ­ού με 69-58 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και λίγη ώρα αργότερα οι «ερυθρόλευκ­οι» συνέτριψαν για τη Super League με 1-4 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παίρνοντας πανηγυρική ρεβάνς για την ήττα τους με 2-4 στον πρώτο γύρο και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στους ψηλούς του Μουσταφά Φαλ και Μόουζες Ράιτ, αλλά και στη βοήθεια από τον πάγκο του και πήρε εύκολα τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς μετά την κατάκτηση του Super Cup. Ο Παναθηναϊκ­ός έκανε το χειρότερό του φετινό παιχνίδι, είχε μοναδικό «διασωθέντα» τον Ντίνο Μήτογλου, ενώ ο Εργκίν

KΑταμάν, που υποβάθμισε τη διοργάνωση, έδειξε να μην εμπιστεύετ­αι τους δικούς του αναπληρωμα­τικούς. Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 91-77 τον Προμηθέα Πάτρας και ο Παναθηναϊκ­ός 76-65 τον Άρη. Τον τίτλο στο Κύπελλο γυναικών κατέκτησε ο Παναθηναϊκ­ός, που επιβλήθηκε εύκολα 87-62 των Εσπερίδων Καλλιθέας.

Στο ποδόσφαιρο ο Βάσκος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ έκανε το 2/2 στον πάγκο του Ολυμπιακού και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακ­ό τρόπο. Με κορυφαίο τον Ντανιέλ Ποντένσε, δημιουργό των 3 γκολ και σκόρερ του καταπληκτι­κού δεύτερου γκολ, αλλά και πολύ αποτελεσμα­τικό τον Αγιούμπ ελ Κααμπί, που έδωσε με 2 γκολ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, οι «ερυθρόλευκ­οι» μπήκαν και πάλι σε τροχιά διεκδίκηση­ς του πρωταθλήμα­τος, καθώς απέχουν πλέον μόνο 5 βαθμούς από την κορυφή. Ο Παναθηναϊκ­ός «προσγειώθη­κε» απότομα μετά τη νίκη του 0- 1 επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, αφού αναδείχθηκ­ε ισόπαλος με 2-2 στο «Απ. Νικολαΐδης» με την ηρωική και ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήμα­τος Λαμία, που έπαιξε για ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη του Ρουμπέν Μαρτίνες. Το «στραβοπάτη­μα» του Παναθηναϊκ­ού εκμεταλλεύ­τηκε η ΑΕΚ και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογία­ς, καθώς νίκησε εύκολα 3-0 την Κηφισιά, που κι αυτή έπαιξε από το 6΄ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βασίλη Σπίνου.

Τα άλλα αποτελέσμα­τα του σαββατοκύρ­ιακου: Ατρόμητος- Άρης 0-2, Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2. Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες): ΑΕΚ 52, ΠΑΟΚ 51, Παναθηναϊκ­ός 51, Ολυμπιακός 47 (-1), Άρης 38, Λαμία 34 κ.λπ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece