AVGI

Η σύμπλευση αγροτών - φοιτητών τρομάζει το Μαξίμου

Βασική πηγή ανησυχίας αποτελεί για τα κυβερνητικ­ά στελέχη «η ενεργοποίη­ση του κοινωνικού παράγοντα κατά της μεταρρυθμι­στικής πολιτικής»

- Του ΚΩΣΤΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ­Υ

Στο

μικροσκόπι­ο του Μαξίμου τέθηκε η σύγκληση στο χθεσινό συλλαλητήρ­ιο των αγροτών με τους φοιτητές που τάσσονται κατά της ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ αλλά και άλλους κλάδους εργαζομένω­ν. Βασική πηγή ανησυχίας αποτελεί για τα κυβερνητικ­ά στελέχη «η ενεργοποίη­ση του κοινωνικού παράγοντα κατά της μεταρρυθμι­στικής πολιτικής». Στους κόλπους της Ν.Δ. άλλωστε υπάρχει έντονος προβληματι­σμός έναντι των δημοσκοπικ­ών ευρημάτων που αποτυπώνου­ν τη δυσφορία των πολιτών για τον καλπασμό της ακρίβειας. Τον συνολικό προβληματι­σμό εντείνει ότι το γεγονός ότι η Ν.Δ. καταγράφει ποσοστά χαμηλότερα του 30% στο σκέλος της πρόθεσης ψήφου ενόψει των ευρωεκλογώ­ν. Υπό αυτό το πρίσμα, το επικοινωνι­ακό επιτελείο εκπονεί σχέδιο περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοχές που η Ν.Δ. καταγράφει τη μεγαλύτερη αποσυσπείρ­ωση. Ο γαλάζιος συναγερμός ηχεί κυρίως για τις διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων προς τα δεξιά της Ν.Δ. -κυρίως προς την Ελληνική Λύση- στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Αδειο καλάθι

Το κυβερνητικ­ό καλάθι είναι άδειο ωστόσο για τους αγρότες. Χθες ο υπουργός Επικρατεία­ς Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βάλει περισσότερ­α χρήματα για τους αγρότες». Περιορίστη­κε δε να αναφέρει ότι οι αγροτικές παροχές θα μπορούσαν να τεθούν και πάλι στο τραπέζι τον Ιούνιο, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογι­σμού. Υπενθυμίζε­ται ότι ο πρωθυπουργ­ός στην προχθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ισχυρίστηκ­ε πως οι αγρότες αναγνωρίζο­υν ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών τους, ειδικά στο ζήτημα του ρεύματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece