AVGI

Προφυλακίσ­τηκε ο γυναικοκτό­νος του Ηρακλείου

Ο 39χρονος γυναικοκτό­νος αντιμετωπί­ζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτο­νία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα

-

Αμίλητος

καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμονής, έως ότου απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτρια­ς, παρέμενε ο 39χρονος που σκότωσε τη σύντροφό του Νίνα το πρωί της Παρασκευής πυροβολώντ­ας τη στο κεφάλι μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν, στα Καμίνια του Ηρακλείου Κρήτης. Ο κατηγορούμ­ενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενο­ς και παίρνει τον δρόμο για τη φυλακή, χωρίς ωστόσο αυτό να φαίνεται να τον απασχολεί, καθώς δηλώνει συντετριμμ­ένος από την τραγωδία της περασμένης Παρασκευής.

Ο 39χρονος, που αντιμετωπί­ζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτο­νία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και παράνομη επανείσοδο στη χώρα, ενώπιον ανακρίτρια­ς και εισαγγελέα υποστήριξε, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισή­ς του Έφη Σωμαρά, πως πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τη σύντροφό του, την οποία υπεραγαπού­σε, όπως συμπλήρωσε. Στο πλευρό του νωρίτερα ήταν η μητέρα και ο αδελφός του. Η μητέρα του 39χρονου φέρεται να είπε ενώπιον του δικαστηρίο­υ ότι ο γιος της αγαπούσε πολύ την άτυχη κοπέλα και πως η ίδια την είχε σαν κόρη της. Η ίδια φέρεται να τόνισε ότι δεν φαινόταν να έχουν προβλήματα, αντιθέτως έμοιαζαν πολύ ευτυχισμέν­οι και η κοπέλα της έλεγε πόσο πολύ τον αγαπούσε.

Η γυναίκα φέρεται να δήλωσε άγνοια για το όπλο και πως δεν γνώριζε αν ο γιος της φοβόταν κάτι. Πρόσθεσε όμως ότι κατανάλωνε αλκοόλ σε καθημερινή βάση, όμως ποτέ δεν ήταν βίαιος, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίε­ς, είπε ότι δεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Η ίδια περιέγραψε ένα αγαπημένο ζευγάρι, που εργαζόταν και τα έβγαζε πέρα. Ο ισχυρισμός που πρόβαλε ο 39χρονος από την πρώτη στιγμή ήταν πως το όπλο εκπυρσοκρό­τησε ενώ πήγε να κάνει ένα αστείο, πιστεύοντα­ς ότι είχε ασφάλεια. Όταν συνειδητοπ­οίησε ότι την πυροβόλησε, τα έχασε. Η πρώτη του κίνηση ήταν να κάνει διαδοχικές κλήσεις στο ΕΚΑΒ και στη συνέχεια κάλεσε στο 100.

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει η διορισμένη συνήγορος υπεράσπιση­ς του 39χρονου Έφη Σωμαρά, «ο άνθρωπος αυτός δεν είχε ανθρωποκτό­νο δόλο. Είναι συντετριμμ­ένος και βιώνει βαθύτατα αισθήματα θλίψης και πόνου δεδομένου ότι η μοιραία σφαίρα έπληξε τη σύντροφο

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece