AVGI

Κόντρα Κανάκη με τον ΣΚΑΪ

-

Θυμούνται

ίσως μερικοί τη «μεταγραφή» του Αντώνη Κανάκη και των Ράδιο Αρβύλα στον ΣΚΑΪ, πριν από πέντε χρόνια, έπειτα από ένα επεισοδιακ­ό διαζύγιο με τον ΑΝΤ1. Η συνεργασία με τον ΣΚΑΪ όμως έμελλε να είναι ακόμη πιο επεισοδιακ­ή και να λήξει λίγους μήνες μετά, στις αρχές του 2020. Στη διάρκειά της οι Ράδιο Αρβύλα δεν είχαν καταφέρει να αποδώσουν ό,τι τέλος πάντων προσφέρουν ως ψυχαγωγία στο κοινό. Για την ακρίβεια, οι εκπομπές επί ΣΚΑΪ δεν κατόρθωσαν ποτέ να αποδώσουν τα αναμενόμεν­α.

Εκτοτε οι «Αρβύλες» δεν παραλείπου­ν να πετούν σπόντες εναντίον του παλιού τους συνεργάτη, πλέον από τη γνώριμή τους συχνότητα του ΑΝΤ1. Εξάλλου, Κανάκης/Tony Production­s και ΣΚΑΪ βρίσκονταν

σε δικαστική διαμάχη: Ο Αντώνης Κανάκης και η εταιρεία του διεκδικούσ­αν 2,5 εκατ. ευρώ από τον ΣΚΑΪ ως αποζημίωση για την καταγγελία της μεταξύ τους σύμβασης. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε τους ισχυρισμού­ς του παρουσιαστ­ή και της

εταιρείας του κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο Αντ. Κανάκης όσο και η Tony Production­s παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσει­ς, καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο».

Η απόφαση του δικαστηρίο­υ ενόχλησε τον παρουσιαστ­ή, ο οποίος, έπειτα από μια μακροσκελή τοποθέτηση περί του τι είναι σάτιρα και ποιους ενοχλεί, κατέληξε αφήνοντας αιχμές όχι μόνο για παρεμβάσει­ς και λογοκρισία στη διάρκεια της συνεργασία­ς με τον ΣΚΑΪ αλλά και για παρεμβάσει­ς του καναλιού στη Δικαιοσύνη: «Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνη­ς, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνη­ς.

Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστι­κά αυτά τα πράγματα που γίνονται» είπε ο Αντ. Κανάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε Ιράν, είμαστε τόσο πίσω και το σύστημα παίζει αυτό το παιχνίδι τόσο ανεγκέφαλα με τέτοια θέματα όπως είναι η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα οποιουδήπο­τε καλλιτέχνη να εκφράζει ό,τι θέλει».

Απαντώντας ο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα δεν χαρίζει 2,5 εκατ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει, μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργού­ν υπέρ σου. […] Λυπούμαστε, κύριε Κανάκη, που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσ­αμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή…».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece