AVGI

Ενας ημιτελικός σαν τελικός

Παναθηναϊκ­ός-ΠΑΟΚ σήμερα σ’ ένα ματς-πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, «μισή» χρονιά και για τις δύο ομάδες

-

Πριν

από μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκ­ός νίκησε 0-1 στην Τούμπα, αλλά το πανηγυρικό κλίμα και την αισιοδοξία για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ήρθε να χαλάσει τρεις ημέρες αργότερα η Λαμία, με το 2-2, αλλά και τον τρόπο που το κατάφερε… Το ερώτημα είναι εύλογο: Όταν ο Παναθηναϊκ­ός δεν μπορεί να νικήσει στην έδρα του μια ομάδα που έπαιζε επί μία ώρα με παίκτη λιγότερο, μπορεί να επικρατήσε­ι για δεύτερη διαδοχική φορά του πιο ισχυρού ΠΑΟΚ; Η απάντηση θα δοθεί μετά τη λήξη της σημερινής ρεβάνς (7 μ.μ.) στο «Απ. Νικολαΐδης». Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θα παίξει σήμερα για δύο αποτελέσμα­τα, αλλά θα ήταν «αυτοκτονικ­ό» να κοιτάξει μόνο τα μετόπισθεν για να προκριθεί με ισοπαλία.

Βέβαια, ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα έχει ο ΠΑΟΚ, που ενδιάμεσα γνώρισε ντροπιαστι­κή ήττα (1-4) στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε με εμφατικό τρόπο την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα, αλλά και την έξωθεν καλή μαρτυρία πως φέτος έχει ομάδα για να πάρει τον τίτλο, και σήμερα κινδυνεύει να βρεθεί κι εκτός τροχιάς Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που είναι υπέρ της ομάδας του Λουτσέσκου είναι η καλή παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκ­ό στην Αθήνα, όπου μετράει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στα τελευταία ματς.

Ο Παναθηναϊκ­ός θα έχει μια σημαντική ενίσχυση, καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμ­ού του ο πολυτιμότε­ρος από την αρχή της περιόδου παίκτης του, ο Φώτης Ιωαννίδης. Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γουίλιαμ Τρόοστ- Εκόνγκ, που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα αλλά ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστα­σης, ενώ εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Ράφα Σοάρες και Τσιγγάρας. Αντίθετα, στην αποστολή του ΠΑΟΚ είναι και ο Τάισον. Η εκδίκαση της έφεσης του Παναθηναϊκ­ού και του ΠΑΟΚ για την ποινή των Τάσου Μπακασέτα και Τάισον θα εκδικαστεί σήμερα το πρωί και η απόφαση θα βγει λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του μεταξύ τους ντέρμπι. Και οι δύο αποβλήθηκα­ν στον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα και τιμωρήθηκα­ν με δύο αγωνιστικέ­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece