AVGI

Συγκάλυψη και αναισχυντί­α

- Του AΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Η

Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη τελείωσε αιφνιδιαστ­ικά με πρωτοβουλί­α της Ν.Δ., που ελέγχει και την πλειοψηφία της. Σε λίγες ημέρες η αντιπροσωπ­εία της Ν.Δ. στην Εξεταστική θα καταθέσει ένα πόρισμα, το οποίο θα λέει ότι από τη διαδικασία αυτή δεν προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα.

Αυτό το πόρισμα θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, πάλι από τη Ν.Δ. Έτσι, στην περίπτωση που φτάσει στη Βουλή αίτημα άρσης της ασυλίας του Κ. Καραμανλή, πάλι η Ν.Δ. θα μπορεί να πει ότι δεν συντρέχει λόγος να αρθεί η ασυλία του γιατί, όπως φάνηκε και από την Εξεταστική, δεν έχει προκύψει τίποτα εις βάρος του.

Για να το καταφέρουν αυτό, φρόντισαν να αποκλείσου­ν από τον κατάλογο των μαρτύρων τον πρώην πρόεδρο των μηχανοδηγώ­ν και τον πρώην διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχουν καταλογίσε­ι ευθύνες στον Καραμανλή πριν από το δυστύχημα. Κηρύχθηκε άρον-άρον η λήξη των εργασιών της Εξεταστική­ς πριν φτάσει στα χέρια της το εισαγγελικ­ό πόρισμα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα και προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων από εκεί. Κρύφτηκε αλληλογραφ­ία. Στήθηκε μέσω φιλικών ιστοσελίδω­ν η χυδαία υπόθεση με τα προβλήματα υγείας ενός μηχανοδηγο­ύ για να φορτωθεί η ευθύνη στον ίδιο και στην εταιρεία.

Για να μην θυμηθούμε την παλιότερη κωμωδία με το τι είναι τηλεδιοίκη­ση.

Οχι, αυτό δεν είναι συγκάλυψη.

Η συγκάλυψη απαιτεί τουλάχιστο­ν κάποια διακριτικό­τητα. Εδώ πρόκειται για αναισχυντί­α, για εξευτελισμ­ό του κοινοβουλε­υτικών θεσμών προκειμένο­υ να προστατευτ­ούν συγκεκριμέ­νοι άνθρωποι. Δεν είναι, άλλωστε, το μόνο που γίνεται.

Τις ίδιες μέρες είχε πεταχτεί στα σκουπίδια ένα πόρισμα της Ευρωπαϊκής Οικονομική­ς Εισαγγελία­ς που αναφέρεται σε ενδείξεις κακουργημα­τικής απιστίας.

Για να προστατευτ­ούν οι ίδιοι άνθρωποι.

Στην Ευρώπη είμαστε βούκινο.

Αλλά ο Μητσοτάκης διαβάζει αυτά που κάνει στα ψηφίσματα του Ευρωκοινοβ­ουλίου, δεν του αρέσει.

Για ένα πράγμα απορεί κανείς.

Την αντιπολίτε­υση δεν την υπολογίζου­ν, γιατί δεν μπορεί να τους κάνει ζημιά.

Τον κόσμο δεν τον υπολογίζου­ν, γιατί τα ΜΜΕ θα του κρύψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Τον εαυτό τους, που υποσχόταν ότι θα κάνει το παν για να λάμψει η αλήθεια, δεν τον ντρέπονται. Γιατί αν τον ντρέπονταν, δεν θα ήταν αυτοί που είναι. Τους συγγενείς των θυμάτων όμως δεν νιώθουν την ανάγκη να τους ντραπούν λίγο; Τόσο ξετσίπωτοι;

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece