AVGI

Δημοκρατικ­ό μέτωπο για Παιδεία, Κράτος Δικαίου προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

- Κώστας Πουλακίδας

Ο

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χθες στη Βουλή πρότεινε μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση για το Κράτος Δικαίου και την Παιδεία. Υπό το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθ­εί μετά το άρον- άρον κλείσιμο της Εξεταστική­ς -«χυδαίο» το χαρακτήρισ­ε ο Σωκράτης Φάμελλος-, η αξιωματική αντιπολίτε­υση διαπιστώνε­ι ότι πρέπει να δοθούν «μάχες δημοκρατία­ς».

«Πρέπει να διαλέξετε με ποια μεριά θα είστε» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμε­νος στο ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Σε μια προοδευτικ­ή δημοκρατικ­ή συμμαχία καλούμε τους πάντες που έχουν ξεκάθαρη κατεύθυνση για μια νέα, πλατιά κοινωνική συμφωνία που θα φέρει στην Ελλάδα έναν στόχο, μια σύγχρονη, ανθρώπινη, αλλά και ισχυρή Πολιτεία, που θα εξασφαλίζε­ι και το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα, αλλά και την προοπτική σε όλους να έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες».

«Σήμερα δεν συζητάμε καμία μεταρρύθμι­ση, αλλά τη νομοθέτηση του ποινικού λαϊκισμού» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, προτείνοντ­ας αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνη­ς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να ζητήσει ο ίδιος συγγνώμη για τη συγκάλυψη που οργάνωσε το σύστημα εξουσίας του Μαξίμου σε δυο υποθέσεις: στο έγκλημα των Τεμπών και στην παρακρατικ­ή υπόθεση των υποκλοπών».

«Για εμάς το αίμα ακόμα είναι ζεστό. Εμείς τα εγκλήματά σας δεν θα τα ξεπλύνουμε. Θα πάμε την ιστορία των Τεμπών όσο πιο μακριά γίνεται και θα κάτσουν στο σκαμνί όλοι οι υπαίτιοι. Θα μπουν φυλακή» ανέφερε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, η Ζωή Κωνσταντοπ­ούλου επισήμανε ότι «η κύρια έγνοια τους είναι να μην υπάρξει υπαίτιος που θα προστατευθ­εί από τη Βουλή και την κυβέρνηση, να μην υπάρξει πολιτικός υπόλογος που θα προστατεύε­ται όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Θάνος Πλεύρης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece