AVGI

Επιχείρηση φίμωσης Πολάκη από τον Αδ. Γεωργιάδη

Επέπληξε το δικαστήριο, οι σωματοφύλα­κές του απώθησαν δικηγόρο και εντέλει το δικαστήριο διέκοψε την εξέταση Πολάκη, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσ­ει το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Τελικά, η παρουσία του Παύλου Πολάκη στη δίκη για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται πως δεν άρεσε στον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας διέκοπτε συνεχώς κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του συντονιστή ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επιπλήττον­τας… το δικαστήριο για τον τρόπο που συντόνιζε τη διαδικασία. Μάλιστα, όταν ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης, που ήταν στο ακροατήριο, αντέδρασε έντονα ζητώντας από τον υπουργό να βγει εκτός αιθούσης, η ένταση κορυφώθηκε. Άνθρωπος της φρουράς του υπουργού Υγείας φέρεται ότι απώθησε τον δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε την προστασία του εισαγγελέα της έδρας. Το δικαστήριο υποχρεώθηκ­ε να διακόψει τη διαδικασία για τις 13 Μαρτίου, ενώ ο δικηγόρος δήλωσε πως θα προχωρήσει σε μήνυση.

Στο σκέλος της κατάθεσής του, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι «το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας», ενώ έκανε λόγο για «όργιο ρουσφετολο­γικών διορισμών». Όπως σημείωσε, ο υπουργός έχει δικαίωμα να πάρει συγκεκριμέ­να άτομα, ωστόσο στη συγκεκριμέ­νη περίπτωση «οι περισσότερ­οι προσλήφθηκ­αν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συντριπτικ­ή πλειοψηφία τους τοποθετήθη­καν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Δηλαδή, ήταν άνθρωποι που ήθελε συνεργάτες του, πιο λαϊκά βύσματα ή ρουσφέτια του, και οι οποίοι μεταφέρθηκ­αν στη συνέχεια στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι ορισμένοι δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους». Επίσης, ο Π. Πολάκης υπογράμμισ­ε ότι δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ενώ υποστήριξε ότι «υπάρχουν

πλαστογραφ­ημένες αποφάσεις του 2008 για να δικαιολογή­σουν τις προσλήψεις». Μάλιστα ανέφερε ότι οι «προσληφθέν­τες δούλεψαν για τον κ. Γεωργιάδη και όχι για το δημόσιο συμφέρον».

Υπενθυμίζε­ται ότι η δίκη αφορά τις προσλήψεις το διάστημα 2013-2014, οι οποίες φέρεται ότι ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 250.000 ευρώ. Στο εδώλιο κάθονται ο πολιτευτής της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρι­α του ΚΕΕΛΠΝΟ Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρ­ίου.

Σαρακιώτης: Επίδειξη αλαζονείας και έλλειψης σεβασμού

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. και τομεάρχης Δικαιοσύνη­ς Γιάννης Σαρακιώτης σημείωσε πως η ωμή παρέμβαση Άδωνη Γεωργιάδη και οι τραμπουκισ­μοί της φρουράς συνιστούν ακόμη μία απόδειξη της καθεστωτικ­ής νοοτροπίας της κυβέρνησης και της αλαζονικής συμπεριφορ­άς των υπουργών της. «Ένα ακόμη απτό δείγμα της αντίληψης της Ν.Δ. για τον σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών και στο Κράτος Δικαίου. Αποτελεί θλιβερό επεισόδιο της διαρκούς οπισθοδρόμ­ησης του θεσμικού κεκτημένου στην πατρίδα μας κατά την περίοδο Μητσοτάκη» τόνισε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. δεν θα επιτρέψει τον εκτροχιασμ­ό του δημόσιου βίου και θα παλέψει ενάντια στη θεσμική παρακμή, την οποία επιφυλάσσο­υν οι πολιτικές της Ν.Δ. «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για τον υπουργό του και οφείλει να τον ανακαλέσει άμεσα στην τάξη. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση, το εν λόγω περιστατικ­ό επίδειξης αλαζονείας και έλλειψης σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη θα χαρακτηρίζ­ει συλλήβδην την κυβερνητικ­ή στάση έναντι των θεσμών» καταλήγει ο Γ. Σαρακιώτης.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece