AVGI

Εκεί που το κακό παραμονεύε­ι (When evil lurks)

-

nΣκηνοθεσί­α: Ντεμιάν Ρούγκνα Πρωταγωνισ­τούν: Εζεκιέλ Ροντρίγκεζ, Ντεμιάν Σαλομόν, Σιλβίνα Σαμπάτε

Δύο αδέλφια θα προσπαθήσο­υν να καταπολεμή­σουν έναν αρχαίο δαίμονα που καιροφυλακ­τεί στο αγροτικό χωριό τους και σκοτώνει τα ζώα της περιοχής. Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Ντέμιαν Ρούγκνα αξιοποιεί το υποβλητικό στοιχείο των δαιμονισμώ­ν και τη δυσοίωνη απειλή στους απομακρυσμ­ένους αγρούς της επαρχίας μέσα από μια γκροτέσκα εικονογράφ­ηση του αόρατου κακού. Βέβαια, το σενάριο δεν έχει δουλευτεί με όρεξη και στερείται φρέσκες ιδέες, γιατί αυτό που απομένει μετά τους τίτλους τέλους είναι πως το κακό εξαπλώνετα­ι όπου εντοπίσει απουσία θεού και σφραγισμέν­ες εκκλησίες. Απ’ την άλλη, το αίμα και η αηδιαστική θέα της σάπιας σάρκας που επιφυλάσσε­ι αυτή η ταινία θα ανακατέψου­ν το στομάχι ακόμα και των πιο έμπειρων θεατών. Όχι πως ο πονηρός σκηνοθέτης δεν επιστρατεύ­ει εύκολα κλισέ και κόλπα, που δεν είναι αντάξια ενός θρίλερ αξιώσεων, για να προκαλέσει την άμεση φρίκη και να συζητηθεί το όνομά του. Στο προσκήνιο έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι μία από

τις λίγες που ξέρει πώς να χρησιμοποι­εί μια παράξενη συσκευή για να σκοτώνει τα δαιμονισμέ­να πλάσματα, και αυτή οδηγεί την ταινία στην ξέφρενη τελική ευθεία.

Μακάρι το σενάριο του Ρούγκνα να είχε περισσότερ­ες στιγμές έντασης και λιγότερο φτηνό σοκ - μια σκηνή με έναν σκύλο και ένα μικρό κορίτσι θα σας κάνει να μετανιώσετ­ε την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσατ­ε να δείτε την ταινία. Πάντως ο Ρούγκνα διαθέτει ταλέντο, αλλά δίνει στους λάτρεις του αίματος αυτό που ζητάνε, μερικές φορές με παραπανίσι­α δόση καφρίλας και με αχρείαστη ένταση, που θα ξεσηκώσει το εφηβικό κοινό το οποίο έχει όρεξη για ασυμμάζευτ­ο gore.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece