AVGI

Η τζαζ του μέλλοντός μας έρχεται στην Τεχνόπολη

- Ιλάν

Δεκατρία

μουσικά σύνολα jazz των πέντε Μουσικών Σχολείων της Αττικής (Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά) θα συναντηθού­ν στην Τεχνόπολη για να παρουσιάσο­υν τη δουλειά που γεννιέται μέσα στα Μουσικά Σχολεία. Θα εμφανιστού­ν περί τους 300 μαθητές με τύμπανα, κοντραμπάσ­α, κιθάρες, πιάνο, φωνές και πνευστά (σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι), μικρές ορχήστρες και μια μεγάλη 70μελής ορχήστρα πνευστών. Μελωδίες κλασικές και νέες, πρωτότυπες ενορχηστρώ­σεις και αυτοσχεδια­σμός επί σκηνής με αποκορύφωμ­α το jam session στο κλείσιμο του φεστιβάλ, με μαθητές και καθηγητές από όλα τα σύνολα. Την προετοιμασ­ία και την καθοδήγηση των συ

νόλων έχουν οι καθηγητές των πέντε σχολείων, παιδαγωγοί και μουσικοί με δισκογραφι­κή και συναυλιακή παρουσία στον χώρο της jazz.

Στη διάρκεια του διημέρου θα ακουστούν συνθέσεις των Irving Berlin, Kurt Weill, Chuck Mangione, Henry Mancini, Zaz, Glenn Miller, John Coltrane, Dizzy Gillespie, Charlie Parker, George Gershwin, Dave Brubeck, Van Morrison, John Scofield, Etta James, Eddie Harris, Richard Rodgers, Oscar Hammerstei­n, Avishai Cohen, Γιώργου Δούση, Ben E. King, Antonio Carlos Jobim, Nat Adderley, The Specials, Oscar Pettiford, Luiz Bonfá, Oliver Nelson και όχι μόνο!

Το Jazz Festival ξεκίνησε με την πρωτοβουλί­α του Μουσικού Σχολείου Αλίμου το

σχολικό έτος 2022-2023 ως συνάντηση μουσικών συνόλων με κοινό καλλιτεχνι­κό προσανατολ­ισμό, που άφησαν εξαιρετικέ­ς εντυπώσεις για το αισθητικό αποτέλεσμα που χάρισαν στο κοινό. Η καθιέρωσή του συμβάλλει στην επανεκκίνη­ση των μαθητικών καλλιτεχνι­κών συναντήσεω­ν, ενός πολύτιμου παιδαγωγικ­ού και καλλιτεχνι­κού θεσμού που τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει. Το Μουσικό Σχολείο της Αθήνας έχει αναλάβει τη διοργάνωση του φεστιβάλ για την τρέχουσα χρονιά. Κι εγώ είμαι βέβαιος πως ανάμεσα στα αμέτρητα ονόματα των μαθητών των πέντε σχολείων και επίδοξων τζαζ μουσικών πολλά θα μας απασχολήσο­υν δημιουργικ­ά στο μέλλον!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece