AVGI

Επιτακτική ανάγκη να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη

- Κ.Π.

Την

«επιτακτική ανάγκη να φύγει το καθεστώς Μητσοτάκη» και «να κοπούν τα προνόμια των συνεταίρων του της ολιγαρχίας» υπογράμμισ­ε ο πρώην υπουργός Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος χαιρέτισε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία εκ μέρους της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, επισημαίνο­ντας ότι απαιτούντα­ι «αναγέννηση της χώρας, ανασυγκρότ­ηση της δημοκρατικ­ής παράταξης, ενδυνάμωση της Αριστεράς του πατριωτισμ­ού».

Ο Ν. Κοτζιάς εξέφρασε την ανησυχία του γιατί ο διάλογος και η συσπείρωση των προοδευτικ­ών δυνάμεων καθυστερού­ν. «Αργούμε, σύντροφοι, αργούμε» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά και ζήτησε να συγκροτηθε­ί ένα «μέτωπο αντίστασης και συστράτευσ­ης» σε κάθε τομέα προβλημάτω­ν της καθημερινό­τητας των πολιτών. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δέσμευση που πρέπει να πάρει η «κυβέρνηση της αναγέννηση­ς» ότι θα καταργήσει τους αντισυνταγ­ματικούς νόμους του Κυριάκου Μη

τσοτάκη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα δημόσια πανεπιστήμ­ια και στους ποινικούς κώδικες.

Το ΑΚΕΛ

Την αγωνία του ΑΚΕΛ για την πάροδο επτά χρόνων χωρίς συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου εξέφρασε ο Χάρης Καραμάνος, ευχαριστών­τας τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη συμπαράστα­ση στον κυπριακό λαό. Ο Χ. Καραμάνος ζήτησε να επανεκκινή­σουν οι συνομιλίες από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα του «γενοκτόνου πόλεμου» κατά του παλαιστινι­ακού λαού, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποι­ηθεί το έδαφος της Κύπρου για «επιθέσεις στους λαούς της περιοχής».

Τους κοινούς αγώνες στα κοινωνικά μέτωπα αλλά και το θετικό έργο της συγκυβέρνη­σης της περιόδου 2015-2019 θύμισε

στους συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Κώστας Ζιάβρας, συμπρόεδρο­ς των Οικολόγων Πρασίνων.

Βιντεομήνυ­μα από τη Γιολάντα Ντίαζ

Ενα θερμό μήνυμα συμπαράστα­σης έστειλε μέσω βίντεο και η Γιολάντα Ντίαζ, αντιπρόεδρ­ος της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας. Η επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας Ενότητα τόνισε ότι στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς αναμετρώντ­αι δύο διαφορετικ­ά συστήματα διακυβέρνη­σης: από τη μία το μοντέλο Μελόνι και από την άλλη ένα πρόγραμμα για κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη, όπως αυτό εφαρμόζετα­ι στην Ισπανία. Μάλιστα, η Γ. Ντίαζ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ακολουθήσε­ι το μοντέλο διακυβέρνη­σης της Ισπανίας προκειμένο­υ να νικήσει τον Κ. Μητσοτάκη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece