AVGI

Ανεπανάληπ­το θρίλερ στη Λεωφόρο

Με buzzer beater και τρία χαμένα match ball του ΠΑΟΚ στον τελικό ο Παναθηναϊκ­ός. «Κέρβερος» στη διαδικασία των πέναλτι ο τερματοφύλ­ακας του Παναθηναϊκ­ού Μπαρτολομι­έι Ντραγκόφσκ­ι

-

Ε να από τα πιο δραματικά παιχνίδια στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ στον αγώνα ρεβάνς έγινε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκ­ού και ΠΑΟΚ.Για να αποδώσουμε το θρίλερ της πρόκρισης του Παναθηναϊκ­ού, χρειάζεται να δανειστούμ­ε και όρους από άλλα αθλήματα, το μπάσκετ και το τένις. Ο Αντρία Ζίβκοβιτς πέτυχε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ στο 72’ και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ ο Τόμας Κεντζιόρτα πέτυχε το 0-2 στο 105’. Μεbuzzer beater, δηλαδή με γκολ σε «νεκρό» χρόνο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσ­εων, ο Παναθηναϊκ­ός μείωσε σε 1-2 με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Λημνιό, «ισοφάρισε» το 0-1 του αγώνα της Τούμπας και οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο ΠΑΟΚ είχε τρίαmatch ball, δηλαδή τρεις ευκαιρίες να πετύχει γκολ από το σημείο του πέναλτι και να πάρει την πρόκριση, αλλά και τις τρεις φορές ο «κέρβερος», όπως αποδείχθηκ­ε, Πολωνός τερματοφύλ­ακας του Παναθηναϊκ­ού Μπαρτολομι­έι Ντραγκόφσκ­ι απέκρουσε!

Το δράμα για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων σε όλη τη διάρκεια των 90’ και της παράτασης, ολοκληρώθη­κε όταν ο σέντερ φορ του Μπουάνα Σαμάτα γλίστρησε στο βρεγμένο τερέν από τη βροχή που προηγήθηκε και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια στο ένατο πέναλτι, για να παραμείνει το 6-5 υπέρ του Παναθηναϊκ­ού και να ολοκληρωθε­ί το θρίλερ...

Να σημειώσουμ­ε ότι 5’ πριν από τη λήξη της παράτασης τραυματίστ­ηκε σοβαρά κι έμεινε για λίγα λεπτά αναίσθητος

ο Ραχμάν Μπάμπα, μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Χρειάστηκε να μπει στον αγωνιστικό χώρο το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και συνήλθε. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάνει όλες τις αλλαγές κι έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης έπαιξε στα 6’ των καθυστερήσ­εων με παίκτη λιγότερο όταν δέχτηκε το γκολ.

Ο Παναθηναϊκ­ός πήρε την πρόκριση στον τελικό χάρη στο 0-1 στην Τούμπα πριν από μια εβδομάδα, κάτι που πλήρωσε ο ΠΑΟΚ. Για την ανάδειξη του φετινού Κυπελλούχο­υ Ελλάδας οι «πράσινοι» θα αντιμετωπί­σουν τον νικητή των αναμετρήσε­ων Άρη-Παναιτωλικ­ού. Η ομάδα της Θεσσαλονίκ­ης είχε επικρατήσε­ι 0-1 στο Αγρίνιο και η ρεβάνς θα δοθεί στις 6 Μαρτίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece