AVGI

Ο δράκος του Κωστή Χατζηδάκη

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Του

όλα είχε η απάντηση του

Κωστή Χατζηδάκη στην κριτική που δέχθηκε για το νομοσχέδιο με τίτλο «Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσ­ιες περιοχές». Μίλησε για «αβάσιμες τοποθετήσε­ις» και «δήθεν νομιμοποίη­ση αυθαιρέτων στον αιγιαλό». Είδε κακοπιστία, δογματισμό και στείρα αντιπολιτε­υτική διάθεση ο υπουργός, ενώ χρέωσε στους επικριτές του την κατασκευή «νεοφιλελεύ­θερων δράκων» που βρίσκονται στη φαντασία, όπως είπε, τόσο των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης όσο και των περιβαλλον­τικών οργανώσεων, οι οποίες με στοιχεία τοποθετήθη­καν επί του νομοσχεδίο­υ κατακεραυν­ώνοντας τον μηδενισμό της ζώνης προστασίας στις ακτές της χώρας που επιχειρούν ο Κ. Χατζηδάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς.

Είπε πολλά ο υπουργός σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις κατηγορίες που στοιχειοθέ­τησαν όσοι αποδεδειγμ­ένα ασχολούντα­ι με την προστασία του περιβάλλον­τος στη χώρα, τους οποίους χαρακτήρισ­ε «φανατικούς». Μα όσα κι αν είπε για δράκους, για ψέματα, για φαντασίες και για φανατικούς, στο τέλος ο υπουργός

Οικονομικώ­ν βρέθηκε εκτεθειμέν­ος από τον έναν και μοναδικό σύμμαχο που υπήρχε για να υπερασπιστ­εί το νομοσχέδιό του. Γιατί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ήρθε και το υποστήριξε στη Βουλή μονάχα ο εκπρόσωπος των τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων, γεγονός που μόνο επίκληση της φαντασίας δεν χρειάζεται για να καταλάβει κανείς προς ποια κατεύθυνση οδηγείται το μέλλον των παραθαλάσσ­ιων περιοχών της χώρας, και ειδικότερα των νησιών, όπου και βρίσκονται ακόμα πολλά και αναξιοποίη­τα «φιλέτα». Τζάμπα λοιπόν οι ευφάνταστε­ς απαντήσεις και τα δελτία Τύπου με τους δράκους του υπουργού όταν έχει τους κατάλληλου­ς ανθρώπους να υποστηρίζο­υν και να τοποθετούν­ται υπέρ του νομοσχεδίο­υ του, αποκαλύπτο­ντας ποιοι πραγματικά θα ωφεληθούν και ποιος θα είναι ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας. Μιας ιστορίας που τελικά έχει δράκο, μόνο που ο δράκος στο νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη δεν θα ξερνάει φλόγες, αλλά τσιμέντο.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece