AVGI

Αισιοδοξία και για τους δύο

Με Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ, με Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός. Μπορούν να συνεχίσουν κι άλλο οι ελληνικές ομάδες στο Conference League

-

ΟΟλυμπιακό­ς προκρίθηκε στους 16 του Conference League, όπου βρισκόταν ήδη ο ΠΑΟΚ. Και οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν ελπίδες να προχωρήσου­ν ακόμη περισσότερ­ο στη διοργάνωση μετά και τη χθεσινή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας.

Ο ΠΑΟΚ που ήταν στους «ισχυρούς» θα βρεθεί αντιμέτωπο­ς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπί­σει την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα.

Είναι η δεύτερη φορά στη σεζόν που η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα παίξει με ελληνική ομάδα, καθώς είχε τεθεί αντίπαλος της ΑΕΚ και στα προκριματι­κά του Champions Lea gue, όπου είχε αποκλειστε­ί χάνοντας 1-2 στην έδρα της και με ισοπαλία 2-2 στην Opap Arena στις 19 Αυγούστου, μια εβδομάδα μετά τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφει­α με τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δώσει το πρώτο ματς στην Κροατία και τη ρεβάνς στην Τούμπα. Αντίστοιχα ο Ολυμπιακός θα παίξει το πρώτο ματς στο Νέο Φάληρο, ενώ η ρεβάνς θα οριστεί εκτός Ισραήλ λόγω της πολεμικής σύγκρουσης στη Γάζα. Τα άλλα ζευγάρια: Άγιαξ-Άστον Βίλα, Μόλντε-Μπριζ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ- Φενερμπαχτ­σέ, Στουρμ-Λιλ, Μακάμπι Χάιφα- Φιορεντίνα, Σερβέτ-Πλζεν.

Εύκολη πρόκριση

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύ εύκολα την πρόκριση στους 16 του Conference League αφού νίκησε και πάλι με 1-0 τη Φερεντσβάρ­ος στη Βουδαπέστη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση­ς πέτυχε ο Μαροκινός Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που έχει σκοράρει και στα τρία ματς από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ.

Χαρακτηρισ­τικό της κυριαρχίας του Ολυμπιακού είναι το γεγονός ότι είχε 20 τελικές προσπάθειε­ς, έναντι 11 των γηπεδούχων, που μόνο μία ήταν στην εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Με τη νίκη του Ολυμπιακού η Ελλάδα πρόσθεσε άλλους 400 βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA και βρίσκεται στην 11η θέση αυτή τη σεζόν, με συγκομιδή που είναι η καλύτερη εδώ και 22 χρόνια!

Τα άλλα αποτελέσμα­τα στα play offs του Conference League (σε παρένθεση τα συνολικά σκορ): Λουντογκόρ­ετς-Σερβέτ 0-1 (0-1), Μπόντο Γκλιμτ-Άγιαξ 1-2 παρ. (3- 4), Γάνδη-Μακάμπι Χάιφα 1- 1 (1-2), Ντιναμό Ζάγκρεμπ- Ρεάλ Μπέτις 1-1 (3-2), Άιντραχτ Φρανκφούρτ­ης-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-2 (3-4), Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε 0- 3 (2-6), Σλόβαν Μπρατισλάβ­α-Στουρμ Γκρατς 0-1 (1-5).

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece