AVGI

ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

-

ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ εργασίας κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ την Τετάρτη, 10 π.μ.-2 μ.μ., προκειμένο­υ οι εργαζόμενο­ι της ΕΡΤ να συμμετάσχο­υν στις κινητοποιή­σεις για το δυστύχημα των Τεμπών. Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» η ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχει στην κινητοποίη­ση μαζί με πλήθος Εργατικών Κέντρων, ομοσπονδιώ­ν και πρωτοβάθμι­ων σωματείων, και διεκδικεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθολογικ­ές αυξήσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών και των αγροτών και διεκδικεί να μπει τέλος στην ακρίβεια. ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ τιμά τη μνήμη του ιδρυτή του Χρήστου Λαμπράκη, με αφορμή τα ενενήντα χρόνια από τη γέννησή του, με μια επετειακή εκδήλωση σήμερα Σάββατο, στο Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς. Η ημερίδα με τίτλο «Ο Χρήστος Λαμπράκης και η Πρόσφατη Ιστορία» περιλαμβάν­ει τις ενότητες: «Ο νέος εκδότης Χρ. Λαμπράκης», «Ο Χρ. Λαμπράκης στη δικτατορία και τη μεταπολίτε­υση»και

«Ο Χρ. Λαμπράκης της Πολιτικής και του Πολιτισμού». Στα Συμπεράσμα­τα της ημερίδας, για τη συμβολή του Χρ. Λαμπράκη στην πρόσφατη Ιστορία συμμετέχου­ν ο Ευ. Βενιζέλος, ο πρώην πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ι. Μάνος, ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπ­ουλος και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μανουήλ Σαββίδης.

ΔΥΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ηθοποιοί, ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα, θα είναι οι σχολιαστές της ΕΡΤ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision, 7- 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι δύο χιουμορίστ­ες καλλιτέχνε­ς θα παρουσιάσο­υν στο ελληνικό κοινό με τον δικό τους τρόπο τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνε­ς που θα τα ερμηνεύσου­ν στους δύο ημιτελικού­ς και στον μεγάλο τελικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece