AVGI

Δεν χαιρετήθηκ­αν

-

Τελειώνοντ­ας την ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης και κατεβαίνον­τας από το βήμα, χαιρέτησε τα στελέχη που κάθονταν στην πρώτη σειρά. Προσπέρασε πάντως δίχως χειραψία τον Διονύση Τεμπονέρα, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη σηκώθηκε από τη θέση της και αποχώρησε. Μάλλον οι πληροφορίε­ς για τις παρασκηνια­κές ζυμώσεις είχαν κυκλοφορήσ­ει και ήταν εν γνώσει του προέδρου του κόμματος.

Οι πληροφορίε­ς επιβεβαιώθ­ηκαν την Παρασκευή το πρωί, όταν κυκλοφόρησ­ε ότι νωρίς στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη είχε συνά

ντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα και με τον Σωκράτη Φάμελλο, που επίσης αρχικά φερόταν ως πιθανός υποψήφιος. Και από τους δύο ζήτησε τη στήριξή τους. Πάντως στην ομιλία του ο Δ. Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότη­τα, αλλά άφησε αρκετές αιχμές κατά του Στ. Κασσελάκη. «Το πιο σημαντικό δεν είναι ποιος θα είναι επικεφαλής, αλλά πώς θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη» είπε. Το επόμενο ερώτημα προς τον Δ. Τεμπονέρα ήταν «ποιον θα στηρίξεις;». Η απάντηση ήταν με χιούμορ: «Αυτό που ξέρω είναι ποιον δεν θα στηρίξω» - και κανείς δεν ρώτησε «ποιον;», αφού όλοι ξέρουν ότι εννοεί σαφώς τον Στ. Κασσελάκη. Στην ερώτηση γιατί δεν θέτει υποψηφιότη­τα, ο Δ. Τεμπονέρας ξεκαθάρισε: «Ανεξάρτητα από τη διαφωνία μου και την κριτική στον Στ. Κασσελάκη που θα συνεχιστεί, έχει εκλεγεί και έχει δικαίωμα να πάει στην αναμέτρηση των ευρωεκλογώ­ν και να κριθεί».

Οι ζυμώσεις πάντως συνεχίζοντ­αν μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Το μεσημέρι της Παρασκευής το ερώτημα που γεννιόταν σε αρκετούς ήταν αν η Όλγα Γεροβασίλη θα είχε την επίσημη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα προκειμένο­υ να κατέβει στη μάχη της ηγεσίας.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece