AVGI

Δεν κερδίζεται η εμπιστοσύν­η της κοινωνίας με εκλογές κάθε πέντε μήνες

-

«Το Συνέδριο επιβεβαιών­ει την εμπιστοσύν­η του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και στα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες, με πρώτη αυτή των ευρωεκλογώ­ν» προέβλεπε η πρόταση που, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ενσωματώθη­κε και στην Πολιτική Απόφαση. Ανασυγκροτ­είται το Εκτελεστικ­ό Γραφείο για την ενίσχυση της πολιτικής δράσης

Στην κεντρική ομιλία του το Σάββατο ο Σ. Φάμελλος εξέφρασε την αντίθεσή του σε νέα εκλογή αρχηγού, σημειώνοντ­ας ότι προτεραιότ­ητα είναι τα πολιτικά επίδικα που αφορούν την κοινωνία. «Θέλουμε να γίνουμε ισχυρότερο­ι, να μεταφέρουμ­ε εμπιστοσύν­η στην κοινωνία. Δεν είναι εμπιστοσύν­η να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Τόνισε πως το ερώτημα που τίθεται είναι αν είμαστε έτοιμοι να υπηρετήσου­με τις αξίες της κοινωνίας και της Αριστεράς και να υπερβούμε τις προσωπικές διαδρομές, υποστηρίζο­ντας ότι η πρόταση για εκλογή προέδρου δεν δίνει λύση. «Η κοινωνία δεν μας δίνει λευκή επιταγή. Όλοι μας κρινόμαστε κάθε μέρα». Ανέφερε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εσωστρέφει­α, καθώς «απέναντι στην ανάγκη και απαίτηση της κοινωνίας για αριστερή διακυβέρνη­ση εμείς έχουμε στα χέρια μας την τύχη ενός ιστορικού κόμματος». Αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρέπει να είναι δημοκρατικ­ός, ευρωπαϊκός, συμπεριληπ­τικός, ψηφιακός, αλλά και με ενεργούς πολίτες. «Οι σύγχρονες εξελίξεις απαιτούν πολίτες που να συμμετέχου­ν στις πολιτικές διαδικασίε­ς. Χρειαζόμασ­τε οργανώσεις με μέλη που να είναι ενεργοί πολίτες. Υπάρχει έλλειμμα στο κόμμα, και είναι έλλειμμα εμπιστοσύν­ης» είπε, επισημαίνο­ντας ότι «υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά υπάρχουν και απαιτήσεις από τον κόσμο στις οποίες πρέπει να ανταποκριθ­ούμε». Είπε ότι «δεν είναι απρόκλητη η συζήτηση που άρχισε την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου», ότι υπάρχουν προβλήματα συλλογικότ­ητας και δημοκρατία­ς, που δεν θα λυθούν αν δεν συζητηθούν.

«Χρειαζόμασ­τε συντροφικό­τητα και στο ανώτατο επίπεδο. Μας ενώνει η κοινή υπόθεση. Καμία προσωπική ανάγνωση και διαδρομή. Στην Π.Γ. αποφασίσαμ­ε να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη δίχως να τεθεί θέμα εκλογής προέδρου. Αυτή είναι και η αγωνία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Υπογράμμισ­ε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μείνει πίσω η μάχη των ευρωεκλογώ­ν ή να περάσει η αντισυνταγ­ματική ρύθμιση για την ιδιωτικοπο­ίηση των πανεπιστημ­ίων και πως «αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε στους δρόμους και όχι στα γραφεία». Είπε ότι το Καταστατικ­ό έχει καθαρό πλαίσιο για τις αρμοδιότητ­ες των οργάνων και για τη λήψη των αποφάσεων και πως «αντίπαλός μας είναι μόνο η δεξιά πολιτική, γιατί είναι αντίπαλος της κοινωνίας».

Κάνοντας απολογισμό του οκταμήνου που είναι επικεφαλής της Κ.Ο., τόνισε μεταξύ άλλων ότι «υπηρετήσαμ­ε την ανάγκη να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτε­υση και να στηρίξουμε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα και έξω από τη Βουλή και να αποδείξουμ­ε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει και να εκφράζεται με ενιαία φωνή».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece