AVGI

Επιβεβαίωσ­η της απόλυτης εμπιστοσύν­ης προς τον Στέφανο Κασσελάκη

«Τα μέλη και οι σύνεδροι απέρριψαν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα» απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

-

ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσ­ε την εμπιστοσύν­η του στον Πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζοντα­ι εκλογές» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δώρα Αυγέρη στους δημοσιογρά­φους που παρακολούθ­ησαν τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του κόμματος. Παράλληλα, μιλώντας στον ρ/σ 105,5

Στο Κόκκινο, ερωτηθείσα «αν η νέα μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάν­ει σε κάποιο βαθμό και την άρνηση του Συνεδρίου και των μελών στην πρόταση Τσίπρα», απάντησε «προφανέστα­τα» και, αφού θύμισε τις εξελίξεις όλων αυτών των ημερών, σημείωσε: «Μία ώρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, στο οποίο όλες και όλοι πιστεύαμε ότι πάμε με αυτή την επιβεβαιωμ­ένη εμπιστοσύν­η και στη βάση των Θέσεων που συζητήσαμε στον προσυνεδρι­ακό διάλογο, έρχεται η ανάρτηση του πρώην προέδρου, του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα, για την πρόταση στην ουσία να υπάρξει εκ νέου διαδικασία για εκλογή του προέδρου από τη βάση. Σε αυτό τα μέλη και οι σύνεδροι που ήταν εδώ, αλλά και τα μέλη -γιατί συνομιλούμ­ε όλοι με όλους- είπαν ξεκάθαρα όχι. Απέρριψαν αυτή την πρόταση».

Με βάση τις δηλώσεις της κυρίας Αυγέρη:

• Το Συνέδριο επιβεβαίωσ­ε την απόλυτη εμπιστοσύν­η του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη.

• Δεν χρειάζεται η διενέργεια εκλογών για την εκλογή προέδρου μετά τις τοποθετήσε­ις από το βήμα του Συνεδρίου της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη.

• Θα προχωρήσου­ν όλες οι αναγκαίες και απαιτούμεν­ες αλλαγές στο κόμμα.

«Ολοκληρώνε­ται η διαδικασία μετά από ένα δύσκολο τριήμερο, με μία επιβεβαιωμ­ένη, επαναλαμβά­νω, εμπιστοσύν­η στο πρόσωπο του προέδρου και με μία ξεκάθαρη εντολή να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζοντα­ι» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, εξηγώντας ότι η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν ενιαία. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην ομιλία του χθες, αφού ανέγνωσε τμήματα των παρεμβάσεω­ν του Αλέξη Τσίπρα και της Όλγας Γεροβασίλη, κατέστησε σαφές ότι με βάση το περιεχόμεν­ό τους ήταν μονόδρομος οι κάλπες στις 10 Μαρτίου. Μετά, όμως, και τη νέα δήλωση της κυρίας Γεροβασίλη, η οποία ανέφερε «αν θες να πας στις εκλογές στις 10 Μαρτίου, πήγαινε μόνος σου», ήταν σαφές κατά την κυρία Αυγέρη ότι παρέλκει το αίτημά της για εκλογές. «Παρέλκει η δήλωση παρουσίας από την πλευρά της για τις εκλογές» πρόσθεσε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece