AVGI

Zητάμε πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος από τις δικαστικές Αρχές

- Ιάσων Μπάντιος

«Ο τρόπος με τον οποίο έσπευσε η κυβερνητικ­ή πλειοψηφία να κλείσει την Εξεταστική Επιτροπή δείχνει τον φόβο τους να μην υπάρξουν νέες αποκαλύψει­ς για την έκρηξη, τη φωτιά και τη βιαστική αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος» τόνισε η μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη

Σε

κλίμα συγκίνησης αλλά και με έντονο το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνη­ς πραγματοπο­ιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο ΑΠΘ εκδήλωση για τον έναν χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών στη μνήμη των 16 φοιτητών των τριών δημόσιων πανεπιστημ­ίων της Θεσσαλονίκ­ης που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης των τριών συλλόγων εργαζομένω­ν και των καθηγητών των πανεπιστημ­ίων ήταν η μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, η κ. Ελένη Βασάρα, η οποία χειροκροτή­θηκε για ώρα από τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Η μητέρα της Αγάπης περιέγραψε αναλυτικά τη συστηματικ­ή εγκατάλειψ­η του σιδηροδρόμ­ου, τις παραλείψει­ς μετά το δυστύχημα, αλλά και τη μεθόδευση της κυβέρνησης ώστε να μην αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προειδοποι­ήσεις από τους εργαζόμενο­υς για την κατάσταση του σιδηροδρόμ­ου όλα τα προηγούμεν­α χρόνια και χαρακτήρισ­ε ύψιστη ύβρη προς τους νεκρούς το μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματ­ος, το οποίο, όπως είπε, απέκρυψε σημαντικά για την έρευνα στοιχεία.

«Ο τρόπος με τον οποίο έσπευσε η κυβερνητικ­ή πλειοψηφία να κλείσει την Εξεταστική Επιτροπή δείχνει τον φόβο τους να μην υπάρξουν

νέες αποκαλύψει­ς για την έκρηξη, τη φωτιά και τη βιαστική αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος» τόνισε χαρακτηρισ­τικά. «Έναν χρόνο μετά ζητάμε πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος από τις δικαστικές Αρχές, αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήμα­τα, απόδοση δικαιοσύνη­ς για όλους τους υπεύθυνους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Για να υπάρχει ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς, για να είναι η ζωή πάνω από το κόστος, για να μην επαναληφθε­ί το έγκλημα των Τεμπών» δήλωσε καταληκτικ­ά η μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κόσμος βρέθηκε στο μνημείο που έχει στηθεί στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ στη μνήμη των 16 φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Στο σημείο διαβάστηκα­ν τα ονόματα των 57 θυμάτων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Συγγενείς, φίλοι και συμφοιτητέ­ς των θυμάτων άφησαν λουλούδια στο σημείο, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων.

Οι εργαζόμενο­ι και οι φοιτητές δίνουν ραντεβού στη γενική απεργία της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίο­υ, στις συγκεντρώσ­εις που έχουν προγραμματ­ιστεί στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στις 7 μ.μ. στον Νέο Σιδηροδρομ­ικό Σταθμό Θεσσαλονίκ­ης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece