AVGI

Χωρίς απώλειες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Σε τρεις διαδοχικού­ς αγώνες χωρίς νίκη στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκ­ός, αυτή τη φορά έφερε 1-1 με την ουραγό Κηφισιά

-

Με το ίδιο σκορ (1-3), αλλά με διαφορετικ­ό τρόπο, πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός για τρίτη διαδοχική φορά μέσα σε μια εβδομάδα δεν νίκησε στο «Απ. Νικολαΐδης», αυτή τη φορά την «ουραγό» Κηφισιά.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογία­ς νικώντας εύκολα τη Λαμία 0-3 με γκολ των Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ. Η τοπική ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τους Καρλίτος, Μαρτίνεθ και Τσιλούλη, ο οποίος δεν έπαιξε γιατί μια μέρα πριν είχε ανακοινώσε­ι πως υπέγραψε στην ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο προπονητής Λεωνίδας Βόκολος όταν ρωτήθηκε για τη μη συμμετοχή του. Ο ΠΑΟΚ, με κορυφαίο τον Γιάννη Κωνστανέλι­α, πέρασε από το Αγρίνιο, αν και έχανε 1-0 μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκ­ός μετά την ήττα του 1- 2 από τον ΠΑΟΚ, παρά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, «στραβοπάτη­σε» για δεύτερη διαδοχική φορά στην έδρα του φέρνοντας 1-1 με την Κηφισιά, ενώ είχε προηγηθεί και το 2-2 με τη Λαμία. Καθοριστικ­ή στην εξέλιξη του ματς ήταν η αποβολή του Σένκεφελντ στο 64’, καθώς μετά από 2’ η Κηφισιά ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αράο και έχασε ευκαιρίες να φύγει ακόμη και με τη νίκη από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός Γιάννης Αλαφούζος, αφού έδωσε πριμ 500.000 ευρώ στους παίκτες της ομάδας του για την πρόκριση στον τελικό, χθες τους τιμώρησε με 200.000 ευρώ πρόστιμο για τις ισοπαλίες με Λαμία και Κηφισιά.

Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- «Γ. Καραϊσκάκη­ς» ο Ολυμπιακός δεινοπάθησ­ε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά νίκησε 2-1. Η ομάδα της Αρκαδίας προηγήθηκε στο 45’ με τον Γιαμπλόνσκ­ι και χρειάστηκε να εισέλθει στο παιχνίδι ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί για να «καθαρίσει» με εκτέλεση πέναλτι στο 79’ και πλασέ στο 87’. Τα άλλα αποτελέσμα­τα: Άρης- Βόλος 2-0, ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-2, Πανσερραϊκ­ός-Ατρόμητος 0-0.

Η βαθμολογία (σε 24 αγώνες): ΑΕΚ 55, ΠΑΟΚ 54, Παναθηναϊκ­ός 52, Ολυμπιακός 50 (-1), Άρης 41, Λαμία 34, Αστέρας Τρ. 30, ΟΦΗ 24, Πανσερραϊκ­ός 24, Ατρόμητος 24, Παναιτωλικ­ός 19, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Βόλος 17, Κηφισιά 17.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece